< Tilbake til oversikten

Marianns brownieostekake

#1

Mariann S sa for siden:

Ei mektig, men god og annerledes ostekake.
Framgangsmåten på denne ostekaka er også annerledes,
her skal også ostemassa steikes :)

[LEFT] [/LEFT]

Botnen: Brownieskake: 0.35 dl fløte 65 g smør 100 g 86 % sjokolade 2 egg 65 g tagatesse 50 g malte mandler 1/2 - 1 ts bourbon vaniljepulver 1/2 - 1 ts bakepulver

Smelte smør, og ha i fløten. Varm opp og legg sjokolade i,
i små bitar. Rør i blandinga mens sjokoladen smeltar.

Pisk sammen egg og tagatesse, men berre nesten til dosis.
Bland i sjokolademassa og alt det tørre.
Røres til ei tjukk og litt seig masse.

Fordel røra i ei stor, rund form med bakepapir i botnen.

Steikes på 160 grader i ca 20-25 minutt.
Ta ut kaka og avkjøl den heilt mens den er i forma.

Ostemassa:
2 boksar TINE naturell kremost
50 g tagatesse
2 egg
1/2 ts borubon vaniljepulver
1 dl tyrkisk yoghurt

Pisk kremosten og tagatessen godt sammen, bruk mixar.
Rør inn egg og vaniljepulver, også med mixar.
Vend så til slutt inn yoghurten.

Hell ostemassa over browniebotnen.
Steik så på 160 grader i ca 30 minutt.

Slå av ovnen og åpne døra etter ei lita stund.
Lat kaka stå i ovnen til den er nesten kald.

Pyntes med div bær, feks blåbær og bringebær.

Oppbevar den i kjøleskap, den er endå bedre
når den har fått ei stund i kjøleskapet.

[LEFT] [/LEFT]


#2

Jammo sa for siden:

Å herlighet, den hørtes utrolig god ut :sikle: Denne må jeg bare prøve. Men ser du bruker tagatese, men tror du jeg kan bruke sukrin istedenfor?


#3

Mariann S sa for siden:

Du kan nok bruke sukrin ja. Då vil eg tru du må ha en halv gong til.
Prøve deg fram. Sjøl er eg ikkje so glad i den kalde smaken til sukrin, men det er ei smakssak :)



#5

Målselv sa for siden:

Kaka var kjempegod! Var en suksess for både de som teller karbohydrater, og de som ikke bryr seg om slikt! Vil definitivt bruke den igjen:D



#7

Målselv sa for siden:

Kor bra at den falt i smak Målselv :)[/quote]

Smakte helt fortreffelig, men vi hadde fisekonkurranse etterpå. Både jeg og gubben reagerte på Tagatessen. Må se om jeg kan bruke sukrin i stedet, og justere mengden :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.