Noen som vet om man tar en dessert i uken inneholdende karbohydrater(tilsvarende 50-60 karbs), vil man da falle ut av ketose og hvor lang tid vil det ta å komme i ketose igjen? Dersom man feks tar et måltid med 60g karbs og så spiser proteiner og fett igjen, åssen kalkulerer man ketosen? skal man spise under 14% hele tida for å holde seg der? hvor mange timer tar det før man er i ketose etter man har spist?
Svar: Drit i det - kort og konsist.
Ketose har NULL betydning. Hvorfor? Tenk deg følgene. Du er 160 høy og veier 70 kilo. Du skal ned i vekt og spiser lavkarbo. Men vekta står bom stille, eller øker - selv om stixen viser du er i ketose? Om du spiser for mye energi, og mesteparten er fett, eller enda bedre, fra Kokosfett, så vil stixen gi utslag fordi du forbrenner fett - men du kan likevel spise for mye energi i forhold til mengden du bruker.
Og motsatt: Jeg løp 15 km pr dag, spiste mye fett, og stixen var hvit, selv om alt kroppen forbrant var fett - og ketoner. Det var ikke nok ketoner igjen til å vises i urinen, fordi musklene måtte ha mer energi enn fettet kunne gi - og da er ketoner det beste.
På samme måte kan du spise høykarbo og ha masse ketoner i urinen. Det viser kun om du forbrenner mye fett - og spes mellomlange fettsyrer.
Så derfor - kutt ut tanken. Du vil ALLTID forbrenne en blanding av fett og sukker - kroppen er laget sånn, du kan ha en trøblete sukkerforbrenning, men 50 - 60 gram vil kroppen lagre inn i muskler og lever. Du vil ha forhøyet insulin om du er resistent, men en sånn mengde vil uansett ikke "ødelegge" noe som helst.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.