< Tilbake til oversikten

Kan kroppen bruke triglyseridene i majones o.l?

#1

BitTorres sa for siden:

Jeg lurer på dette, og har gjort det en stund: Kan kroppen bruke fettet som er i majones og andre ødelagte oljer? Triglyseridene må jo se noe snodige ut etter en ekstrem varmebehandling og trippelrensing som oljen i majonesen må gjennom.

Dessuten: Finnes det noe dokumentasjon på dette: Om du trener hard kardio, enten 3 kvarter med intervaller eller 2 timers langtur, KAN da fettforbrenningen kuttes eller presses ned om du hiver innpå 25 gram med melkesjokolade f.eks? Frank Nilsson og Kent Hallstensen er innpå denne tanken, at karbo kutter fettforbrenningen, men HVOR MYE i forhold til aktivitet?
Ta min aktivitet i dag for eksempel: 15 min oppvarm, deretter 30 min intervaller, det siste draget på 10 minutter fra 87 % av max til 100 % (siste to minutter). Deretter nedvarming. Vil da en proteinbar med 17 gram protein og 23 gram karbo ødelegge for fettforbrenningen om den tas relativt raskt etter treningen? Forøvrig går jeg på en diett på 15-1600 kcal om dagen, er 182 høy og veier 82 kilo - ikke helt rippet akkurat, men rimelig slank. Spiser mye av grønnsaker og havets delikatessser, er nøye på næring, ikke så nøye på % av energifordelingen, men den ligger vel på rundt 70 % fett, tror jeg. Grunnen til dette lave inntaket av kcal er at jeg er i en innspurt til en halvmara og bør ikke veie mer enn 80 kg da. Jo mer å drasse på...
Spiser lavkarbo så klart, men det sier seg vel selv på dette forumet.


#2

VSB sa for siden:

Noe teoretisk svar kan jeg ikke gi, men vil tro det er bedre å ta den energbaren ellermelkesjokoladen før trening. Da vil du fort bruke opp kh. I hvert fall reagerer kroppen min mest positivt da.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.