< Tilbake til oversikten

Hvorfor kutte ut melkeprodukter?

#1

Angeliqa sa for siden:

Hvorfor har det seg slik at melkeprodukter kan være en partystopper for vektnedgang for noen? Hva skjer i kroppen? Hva med f.eks laktosefri fetaost? Går det greit?

...Og tomater?

Setter stor pris på utfyllende svar! :D


#2

smgj sa for siden:

Melkeprodukter har ofte mye høyere insulinvirkning enn antallet karbohydrater skulle tilsi... Antakelig er dette en av mekanismene.
En annen er vel rett og slett det at mange som begynner på lavkarbo "tar litt av" med hensyn til melkeprodukter. Det er jo godt...
En tredje ting er at melk relativt ofte er en skjult intoleranse. Og spiser man noe kroppen egentlig ikke tåler så stopper vekta opp. Dette gjelder nok spesielt om man allerede har plager. (Se også informasjon om "autoimmune paleo diet" på google da denne retningen av paleo tar sikte på å luke ut de mest vanlige intoeransetriggerne.

For å svare på om latosefri produkter er bedre så kommer det nok an på hvilken av de tre kategoriene man kommer fra.

Tomater/kakaoprodukter/(mel - i tillegg til GI og karbohydrat-problemet med mel): se intoleranser.


#3

Yrla sa for siden:

Mange stopper opp ved inntak av fløte fordi det inneholder mye energi og det har vel litt å si at fløte har både fett og karboinnhold også regner jeg med.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.