Skal ha ein liten middagsdate heime hjå meg, og vil veldig gjerne imponera dama med mine kokkeleringskunnskaper.
Men eg tenkte uansett å lage det lavkarbo. Men det treng ikkje ho å vera medviten om, i tilfelle ho vert skeptisk. Slike ting kan ein få veta i etterkant når maten er oppspist ;)
Men ja.
Nokre forslag til middag + dessert som er lavkarbo som kan lagast for å imponera ei jente uten at ho tenker på at det er lavkarbo? Desserten burde vel vera grei nok, men er litt usikker på middagen. Det bør kunna lagast på maks 2 timar, frå butikk til ferdigmat :)
Dykk ned i oppskriftsforumet, det er masse å ta av både på middags og dessert fronten! Nå om dagen er jo jordbær med fløte kanskje den enkleste lk-desserten du kan servere!
Hva med f.eks baconsnurret kylling stekt på grill (brune den godt på hver side på direkte varme først, deretter legge den over på indirekte varme og la den bli gjennomstekt og saftig og god under lokk), og enn god salat til. Kanskje til og med lage din egen rømmedressing til?
Kjekt med mat hvor man kan spise sakte og prate og kose seg underveis.
Og så hadde jeg personlig gått for vaniljepannacotta (søtet med splenda og flytende natreen syns jeg den blir like god som med sukker) med noen limemarinerte bringebær på toppen til dessert.
Pinjekjernekarbonader med fetakrem og ovnsbakte grønnsaker
4 porsjoner
Pinjekjernekarbonader:
600 g karbonadedeig (jeg brukte kjøttdeig)
1/2 dl fløte
1 egg
salt og pepper
1 hvitløksfedd (eller 2..eller...)
1/2 potte frisk basilikum
5 soltørkede tomater i olivenolje
50 g pinjekjerner
Sett stekeovnen på 200 grader (jeg brukte varmluft). Bland karbonadedeig, fløte, egg, salt og pepper i en bolle. Hakk hvitløk, basilikum og soltørkede tomater fint og bland det i farsen. Bland i pinjekjernene. Form farsen til karbonader og legg dem på et bakebrett.
Ovnsbakte grønnsaker:
1 liten squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rødløk
Olivenolje
1 ts tørket basilikum
Skjær squash, papriak og løk i skiver og legg dem på et annet stekebrett. Hell litt olivenolje over grønnsakene og dryss på salt, pepper og tørket basilikum. Sett begge brettene i ovnen i ca 20 minutter. Bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Fetakrem:
200 g fetaost
1 beger creme fraiche
1/2 potte frisk basilikum
4 soltørkede tomater i olje
salt og pepper
Smuldre fetaosten og bland den med creme fraiche i en skål. Hakk basilikum og soltørkede tomater fint og bland det med fetakremen. Smak til med salt og pepper.
Server karbonadene med ovnsbakte grønnsaker og en klatt fetakrem.
Velbekomme!
INGREDIENSER 4 personer:
2 stk avokado
400 g reker
3 stk stangselleri
3 ss seter rømme
3 ss majones
salt
pepper
1 ts dijonsennep
sitronsaft
FREMGANGSMÅTE
Skrell avokadoene og skjær fruktkjøttet i skiver. Drypp sitronsaft over. Rens rekene og finkutt selleristilkene.
Bland rømme og majones og smak til med salt, pepper, sennep og sitronsaft. Bland reker og selleri i dressingen.
Anrett avokadoskivene med rekesalaten.
[CENTER][/CENTER]
Vi har diskutert litt frem og tilbake her hjemme, og kommet frem til at vi kaller dette for en fiskegrateng, selv om det på mange måter kan kalles en fiskegryte også. Grateng fordi den tross alt skal gratineres i ovnen.
Uansett, grateng eller gryte, fantastisk deilig smaker det likevel. Selve oppskriften har vi stjålet fra moren til Lars-Kristian, også har vi både kuttet ut noe og lagt til noe selv Dette trenger du til 2:
1 spisspaprika
1 gulrot
1 purreløk
revet ost
1 boks crème fraîche
ca. 450 gram torsk
smør til steking, vi bruker Tine Ekte Meierismør
2 bokser krydderkremost, vi elsker denne – Afrikansk paprika
Kutt grønnsakene i skiver. . ha dem i en bolle, og bland.
Deretter surrer du dem i smør, hvor mye ser du an selv. Etter cirka 10 minutter skal de være ferdigsurret – blanke og fine.
Kutt torsken i små terninger / skiver - ha det i en ildfast form, og hell over grønnsakene.
Ha over både paprikaosten og crème fraîchen og bland alt sammen. Røre røre.
Ha deretter over så mye revet ost du ønsker (vi foretrekker MYE), og sett herligheten inn i ovnen på 200 grader i 30 – 40 minutter.
Til 2 personer: 1 filet laks pr. person 1 stilk vårløk 1/2 chili
Rapsolje
Limesaft
Sesamolje
Sesamfrø
Salt og pepper
Sett ovnen på 180 grader. Smør en ildfast form med rapsolje og legg laksen over. Finhakk vårløk og chili, og strø dette over laksen. Drypp litt limesaft og sesamolje over. Krydre med litt salt og pepper, og dryss sesamfrø over tilslutt. Sett i ovnen i cirka 20 minutter - til sesamfrøene er gyllenbrune og du ser at fileten er gjennomstekt.
2 små agurker (jeg brukte en stor)
1/2 dl hakket, frisk mynte
1/2 dl hakket, frisk koriander
1/2 dl olivenolje
2 ss riseddik
1 ts sukkererstatning
1 ss revet, frisk ingefær
1 ts finhakket sitrongress (dette hadde ikke jeg i)
1 ss soyasaus
salt og pepper
Skjær agurk i skiver på langs med en potetskreller. Legg remsene på et fat, og dryss over finhakket mynte og koriander.
Bland olivenolje og riseddik i en skål. Tilsett sukkererstatningen, ingefær, sitrongress og soyasaus, og bland godt. Hell dressingen over agurkremsene. Dryss på salt og pepper.
Oppskriften er hentet fra boken "GI-oppskrifter for folk i farta" av Ola Lauritzon og Ulrika Davidsson.
Noe som er enkelt, smaker himmelsk og så og si umulig å mislykkes med er fisk i folie på grillen sammen med grønnsaker i folie :) Vi pleier å bruke laks, smør, ost, salt og pepper, vårløk, sitronsaft. Og i folien med grønnsaker så bruker vi stort sett fersk blomkål, brokkoli, sellerirotog en god kladd med smør.
Jordbær dyppet i sjokolade er en fin dessert :) Eller jordbær med fløte eller vaniljesaus, kesam, råkrem eller hva man liker :)
Ikke alle som er så glad i fisk da, så det kan jo være litt risky hvis du ikke vet hva dama liker. Fylt eller innsnurra kyllingfilet er nok ganske safe og lett å imponere med. Gjerne med ostegratinerte grønnsaker til, da trenger du ikke lage saus til kyllingen heller. Sjokoladefondant med jorbær til er jo en enkel og rask dessert som garantert imponerer, hvis ikke du har bestemt deg for dessert allerede.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.