gamlebyen sa for siden:
Du trenger:
2 andelår
Blomkålpuré:
1 blomkålhode
2 neper
Smør
Fløte
Salt, pepper
Muskatnøtt
Kajennepepper
1 bunt asparges
Sitron
Tørk av andelårene og legg dem i en ildfast eller teflonform. Salte og pepre godt.
Forvarm ovnen til 150 grader. Sett lårene midt i ovnen. Stekes i ca halvannen time. Ta lårene ut av oven et par ganger under stekingen og bruk en skje til å helle over fett og kraft som har rent ut.
Ta de ut når de er møre og skinnet er spøtt. La hvile i ti minutter før servering.
Blomkålpure
Rens blomkålen for stilk og blader. Skrell nepene. Kutt grønsakene i passende deler. Legg i gryte og fyll så det så vidt dekker med vann. La koke til det er mørt. Hell av vannet. Ha i en spiseskje smør og bruk håndmikser for å mose de kokte grønnsakene. Ha i litt og litt fløte. Pass på at den ikke blir for rennende. Salt og pepper etter eget ønske, samt knivsodd kajennepepper og muskat. Man skal ikke smake de to sistnevnte, men de gir en dybde i smaken.
Fjern den nederste delen av aspargesen, den harde, litt treaktige biten. Skyll godt og tørk.
I varm stekepanne, ha i litt av andefettet og stek aspargesen i dette til de er møre, men fortsatt har tyggemotstand. Dvask asparges er ikke snadder. Salt og pepper etter smak. Press over litt sitron. Server.