< Tilbake til oversikten

Shailenes rundstykker (glutenfri, 1,5 kh per stykk) *med bilde*

#1

shailene sa for siden:

Kjempegode rundstykker, som antakeligvis er noe av det nærmeste vanlige rundstykker du kommer på lavkarbo. De hever perfekt, har ingen mystisk bismak eller konsistens, og inneholder kun 1,5 g karbohydrat per stykk!

Rundstykkene kan også klappes litt flate og brukes som burgerbrød, og deigen er fast nok til at den kan rulles til "pølser" for å lage baguetter eller pølsebrød :)

Du trenger:

  • 100 g meierismør
  • 200 g cottage cheese
  • 1 dl vann
  • 4 M/L egg
  • 40 g avfettet mandelmel
  • 40 g Pofiber
  • 20 g Fiberhusk
  • 1 ss Sukrinmelis eller 0.5 ss Tagatesse
  • 1 ts salt
  • 2 ts johannesbrødkjernemel
  • 4 ts bakepulver
  • Valgfritt, etter smak: solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, etc.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 170 grader.

  • Smelt smøret.

  • Rør sammen cottage cheese, egg og vann. Bland inn smøret, og mos med stavmikser e.l. til en klumpefri "røre".

  • Bland de tørre ingrediensene i en bolle, før du blander det tørre med det våte.

  • La deigen hvile ca. 10 minutter. Da blir den tykkere og lettere å håndtere.

  • Rull deigen til ca. 9 runde kuler, og plasser dem på et stekebrett med bakepapir under.

  • Hvis du vil kan du strø litt frø over rundstykkene.

  • Stek i ca. 30 minutter, midt i ovnen.

  • Avkjøl på rist.

Flere bilder: lavkarbobakst.blogg.no/1340305290_perfekte_lavkarborund.html


#2

Notabella sa for siden:

De så veldig gode ut :)


#3

Kuredu sa for siden:

Å jaaa, de så supergode ut!


#4

mysil sa for siden:

Disse skal garantert prøves :)


#5

Fancy sa for siden:

hvor får man kjøpt pofiber, å avfettet mandelmel?


#6

Lindemor sa for siden:

Oiii! Tusen takk! Disse skal prøves! :)



#8

Fumle sa for siden:

bokmerket

De så sinnsykt gode ut, og da har vi jo løsningen til helgefrokosten :D


#9

vimsen85 sa for siden:

Oi, det så nam ut! Skal jeg virkelig prøve :) Nammis :)


#10

Laelli sa for siden:

Må bare si at disse smakte kjempegodt :D Takk for oppskriften!


#11

shailene sa for siden:

Så koselig å høre at du likte rundstykkene! :)


#12

StineH sa for siden:

Jeg ble så inspirert at jeg rett og slett bestilte alle ingrediensene og håper å ha de i postkassen i løpet av uka! :D

Kun 1,5 karb per rundstykke, det er nesten for godt til å være sant..

Bestilte dette jbkm: www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=4746110&c=&g=false&ref=search

Stod ingen innholdsfortegnelse, men regner med det er likt karbohydratinnhold i alle slike varer?
(Jeg er superparanoid og tror folk heller sukker i alt jeg skal spise.. :o )


#13

shailene sa for siden:

Hehe.. Regn gjerne selv for å dobbeltsjekke, men jeg tror det skal stemme ganske greit. Kult at du bestilte ingrediensene! Johannesbrødkjernemel er bare fiber uansett, så det blir ikke tatt opp i kroppen, samme hvilket merke du kjøper :)


#14

StineH sa for siden:

Jeg er helt nybegynner, (på baking altså, ikke lavkarbo) så det er bra noen kan lære meg opp... :p

Krysser fingrene for at jeg har tingene innen onsdag, gleder meg sånn til å prøve! Bestilte ingredienser så jeg kunne lage knekkebrød også.. Håper, håper, håper jeg får det til..


#15

vimsen85 sa for siden:

Jeg lagde disse flate med sesamfrø på til hamburger og de funket fint ;) Jeg har også brukt de til ostesmørbrød. De ble best når jeg først hadde de et minutt i brødrister, smurte de med hvitløkssmør, hadde masse ost på og satte de i ovnen. Da ble de ganske sprø og god :) Jeg synes egentlig at det var godt å ha de flate, for da ble det litt mindre brød og mer pålegg :)


#16

Bik sa for siden:

Har disse i ovnen nå. ble litt klissete deig, og de flyter litt ut ser jeg. Hadde ikke pofiber, men brukte fiberfin i stedet. Kan det være det som er årsaken? Har aldri prøvd pofiber, så jeg er usikker på det.
Kan kanskje ha litt mer fiberhusk neste gang.
Mulig at dette blir hamburgerbrød i stedet :)


#17

StineH sa for siden:

Pakken min med ingredienser er på vei fra Oslo nå, krysser fingrene for at de er her i morgen. Gleder meg sååå til å se om jeg får dette til! :D


#18

shailene sa for siden:

Så bra at de falt i smak! :)

Hmm, jeg har aldri prøvd Fiberfin, så vet ikke om det funker likt i bakst. Har vel tenkt at det er ca. samme greia, men kan hende det er pga. det at de flyter ut.. Det gjør ikke mine, men må smøre henda med litt vann eller olje så deigen ikke skal klistre seg til henda, så LITT løs/klissete skal den være. Du kan sikkert prøve med litt mer Fiberhusk eller Fiberfin neste gang, hvis rundstykkene ble bra sånn ellers.

Hehe, nå er jeg også spent her! ;)


#19

Bik sa for siden:

Ja rundstykkene (som ble hamburgerbrød :p ) smakte veldig godt. Så jeg prøver med litt mer fiberhusk neste gang :)


#20

Karin sa for siden:

Fiberfin er det som før het Hi-maize. Det er ikke det samme som fiberhusk, og har helt ulike egenskaper. Dessuten er det en hel del karber i det, så det bør uansett brukes med forsiktighet. Det går altså ikke an å erstatte fiberhusk med Fiberfin.


#21

shailene sa for siden:

Nei, men jeg har gått utifra at Fiberfin og Pofiber er noe ala det samme, men kan godt hende de også har forskjellige egenskaper (Bik erstattet Pofiberet med Fiberfin). Du har helt rett at det IKKE går an å kutte ut Fiberhusken ja, da vil de nok bli helt mislykka :eek:


#22

teleslynga sa for siden:

Hva er egentlig pofiber, kan det erstattes av vanlig kruskakli?


#23

shailene sa for siden:

Pofiber er potetfiber, noe helt annet enn kruskakli. Det er et slags mel, og får lavkarbobakst til å ligne mer på vanlig hvetebakst.. Aner ikke om det går an å bruke kli istedet, men tror ikke jeg ville satsa på det.. Er lett å få tak i Pofiber da, de har det på de fleste helsekostbutikker.


#24

teleslynga sa for siden:

Ok, takk, da får jeg sikkert tak i det.


#25

teleslynga sa for siden:

Hm, mine ble heeelt flate. Men smaken er god. Mener jeg gjorde akkurat som oppskriften sa...


#26

shailene sa for siden:

Så rart! Har laget disse 2 ganger etter samme oppskrift, og de har ikke blitt flate.. De flyter ut bittelitt under steking, men ikke mye. Har kjøpt ny kjøkkenvekt i dag, i tilfelle det er den gamle vekta mi det er feil med, begynner nesten å mistenke det.. :confused:


#27

teleslynga sa for siden:

Men de er kjempegode, og ypperlige å stappe fulle av salat og pålegg til lunsjbaguetter!


#28

vimsen85 sa for siden:

Mine ble ikke flate og jeg brukte målene dine shailene. Har du husket å la deigen svelle teleslynga?


#29

teleslynga sa for siden:

Altså, jeg klappa jo deigen flat siden jeg ville ha noe som så ut som ciabatta, men trodde jo liksom de ville vokse litt igjen, pga bakepulveret. Men det gjorde de ikke. Skal prøve igjen. Og ja, jeg lot den svelle.


#30

shailene sa for siden:

Jeg lager dem helt trillrunde før steking, da blir de passe flate når de er ferdigstekte. Bra at du likte smaken da! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.