Kjempegode rundstykker, som antakeligvis er noe av det nærmeste vanlige rundstykker du kommer på lavkarbo. De hever perfekt, har ingen mystisk bismak eller konsistens, og inneholder kun 1,5 g karbohydrat per stykk!
Rundstykkene kan også klappes litt flate og brukes som burgerbrød, og deigen er fast nok til at den kan rulles til "pølser" for å lage baguetter eller pølsebrød :)
Du trenger:
100 g meierismør
200 g cottage cheese
1 dl vann
4 M/L egg
40 g avfettet mandelmel
40 g Pofiber
20 g Fiberhusk
1 ss Sukrinmelis eller 0.5 ss Tagatesse
1 ts salt
2 ts johannesbrødkjernemel
4 ts bakepulver
Valgfritt, etter smak: solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, etc.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 170 grader.
Smelt smøret.
Rør sammen cottage cheese, egg og vann. Bland inn smøret, og mos med stavmikser e.l. til en klumpefri "røre".
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, før du blander det tørre med det våte.
La deigen hvile ca. 10 minutter. Da blir den tykkere og lettere å håndtere.
Rull deigen til ca. 9 runde kuler, og plasser dem på et stekebrett med bakepapir under.
Hvis du vil kan du strø litt frø over rundstykkene.
Stod ingen innholdsfortegnelse, men regner med det er likt karbohydratinnhold i alle slike varer?
(Jeg er superparanoid og tror folk heller sukker i alt jeg skal spise.. :o )
Hehe.. Regn gjerne selv for å dobbeltsjekke, men jeg tror det skal stemme ganske greit. Kult at du bestilte ingrediensene! Johannesbrødkjernemel er bare fiber uansett, så det blir ikke tatt opp i kroppen, samme hvilket merke du kjøper :)
Jeg er helt nybegynner, (på baking altså, ikke lavkarbo) så det er bra noen kan lære meg opp... :p
Krysser fingrene for at jeg har tingene innen onsdag, gleder meg sånn til å prøve! Bestilte ingredienser så jeg kunne lage knekkebrød også.. Håper, håper, håper jeg får det til..
Jeg lagde disse flate med sesamfrø på til hamburger og de funket fint ;) Jeg har også brukt de til ostesmørbrød. De ble best når jeg først hadde de et minutt i brødrister, smurte de med hvitløkssmør, hadde masse ost på og satte de i ovnen. Da ble de ganske sprø og god :) Jeg synes egentlig at det var godt å ha de flate, for da ble det litt mindre brød og mer pålegg :)
Har disse i ovnen nå. ble litt klissete deig, og de flyter litt ut ser jeg. Hadde ikke pofiber, men brukte fiberfin i stedet. Kan det være det som er årsaken? Har aldri prøvd pofiber, så jeg er usikker på det.
Kan kanskje ha litt mer fiberhusk neste gang.
Mulig at dette blir hamburgerbrød i stedet :)
Hmm, jeg har aldri prøvd Fiberfin, så vet ikke om det funker likt i bakst. Har vel tenkt at det er ca. samme greia, men kan hende det er pga. det at de flyter ut.. Det gjør ikke mine, men må smøre henda med litt vann eller olje så deigen ikke skal klistre seg til henda, så LITT løs/klissete skal den være. Du kan sikkert prøve med litt mer Fiberhusk eller Fiberfin neste gang, hvis rundstykkene ble bra sånn ellers.
Fiberfin er det som før het Hi-maize. Det er ikke det samme som fiberhusk, og har helt ulike egenskaper. Dessuten er det en hel del karber i det, så det bør uansett brukes med forsiktighet. Det går altså ikke an å erstatte fiberhusk med Fiberfin.
Nei, men jeg har gått utifra at Fiberfin og Pofiber er noe ala det samme, men kan godt hende de også har forskjellige egenskaper (Bik erstattet Pofiberet med Fiberfin). Du har helt rett at det IKKE går an å kutte ut Fiberhusken ja, da vil de nok bli helt mislykka :eek:
Pofiber er potetfiber, noe helt annet enn kruskakli. Det er et slags mel, og får lavkarbobakst til å ligne mer på vanlig hvetebakst.. Aner ikke om det går an å bruke kli istedet, men tror ikke jeg ville satsa på det.. Er lett å få tak i Pofiber da, de har det på de fleste helsekostbutikker.
Så rart! Har laget disse 2 ganger etter samme oppskrift, og de har ikke blitt flate.. De flyter ut bittelitt under steking, men ikke mye. Har kjøpt ny kjøkkenvekt i dag, i tilfelle det er den gamle vekta mi det er feil med, begynner nesten å mistenke det.. :confused:
Altså, jeg klappa jo deigen flat siden jeg ville ha noe som så ut som ciabatta, men trodde jo liksom de ville vokse litt igjen, pga bakepulveret. Men det gjorde de ikke. Skal prøve igjen. Og ja, jeg lot den svelle.
Jeg lager dem helt trillrunde før steking, da blir de passe flate når de er ferdigstekte. Bra at du likte smaken da! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.