Er helt på starten, 5 uker i dag, og kvalme og mataversjon har meldt seg. Det som frister mest er ristet brød, men det førte til skikkelig magetrøbbel... Jeg tåler 1-2 Ryvita sesam om dagen, men desverre ikke Nannahs knekkebrød (magetrøbbel igjen...). I dag spiste jeg quinoa med ørlittegrann grønnsaker til, og håper på å klare en bolle med hjemmelaget tomatsuppe og egg. Linser og bønner går også an. Kjøtt og fisk frister ikke noe særlig, heller ikke melkeprodukter. Kan spise litt yoghurt.
Har dere kloke damer noen tips til ikke-kvalmende, mage- og gravidvennlig mat? Setter stor pris på hjelp!
Jeg synes at ingefærte hjalp, og sånne sea-bands, som du får på apoteket mot reisesyke. dearmbåndene hjalp meg mye. Ellers gikk det i salt mat og agurk.
Jeg har ingen erfaring med dette, men har hormonproblemer som gir samme symptomer. Når jeg er kvalm drikker jeg ingefær -og sitronte. Det synes jeg letter litt.
Lykke til! :)
da jeg var gravid ble jeg kvalm av den maten jeg pleide å spise (grove rugrundstykker og grønnsakssuppe med kikerter) det som frista mest og jeg klarte å beholde var trekanta maisrundstykker med sesamfrø på. Langt fra lavkarbo da men noe måtte jeg få i meg. Det var da jeg ble kjøttspiser; kylling og finnbiff. Klarer du nøtter og gulost er du litt redda. Friske grønnsaker? Mulig du kan like noe hjemmelaget (pannekake, muffins, kake)av proteinpulver, egg og cottage cheese/kesam? hva med bær med sukrin?
Jeg er 34 uker selv og har slitt med kvalmen frem til nå (har heldigvis flere gode enn dårlige dager nå), så jeg måtte bare kutte helt ut lavkarbo for å ikke miste helt appetitten på et kosthold jeg skal prøve å leve med i en lang stund fremover ;)
Det eneste som har hjulpet for meg når jeg har vært veldig dårlig er å drikke cola zero og slappe av. for å få i meg næring så har nutrilett shake vært redningen for å holde meg utenfor sykehus, men nå har jeg vært veldig uheldig da ;)
Uff, det høres ikke noe godt ut! Når det er sånn må en virkelig bare få i seg det man klarer! Håper du får flere og flere gode dager framover :ja:
Her går det litt bedre, har funnet ut et par ting jeg tåler å spise, og hva som trigger mataversjonen. Det er lunch som er vanskeligst, men det går ganske greit så lenge jeg bruker enkle, rene råvarer som er lett å skille fra hverandre. Magen er av en eller annen grunn veldig skepisk mot ting som er for blandet, særlig med mye meieriprodukter. Noen dager blir det grov pasta med tomat, andre dager rene grønnsaksblandinger. I går var grønnsakssuppe med store biter en suksess :D
Er 6 uker i dag, og så langt har jeg ikke blitt kvalmere. Krysser fingrene for at det holder seg sånn!
Jeg var ikke særlig plaget av svangerskapskvalme, vel og merke hvis jeg var nøye på å spise ofte. Drøyde jeg særlig lenger enn 3 timer ble jeg fort så dårlig at ALL mat virket grusom. Det smakte meg best med salt mat når jeg var gravid, men der er vi jo forskjellige. Oliven, fetaost og annen "plukkemat" var godt :) Og så knekkebrød med smør og brunost :o
Kjenner igjen det med å spise ofte! Kan ikke forsove meg, for da blir frokost, og dermed resten av dagen, skikkelig vanskelig :p
Jeg har helt kick på syrlig mat om dagen. Sitroner står øverst på listen!
Mm, nå fikk jeg veldig lyst på knekkebrød med brunost! Det er lenge siden jeg har spist... sukk Wasa Husmann med masse meierismør og brunost var en favoritt i gamledager. Desverre er ikke magen noe glad i det, og streiker hvis jeg spiser det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.