< Tilbake til oversikten

Noen her som bruker å lage matplaner for hele uka?

#1

Melodi sa for siden:

Noen her som bruker å lage matplaner for hele uka her?

Jeg synes det er veldig greit å sette opp måltider for mandag-fredag for da handler jeg bare en to ganger i uka (mandag og helg) og slipper alle fristelsene og unødvendige utgiftene som lett kommer når man går på butikken, spesielt når man er svært sulten som jeg hvertfall er etter jobb! Hehe :)

Om det skulle være andre her på ketolyseområdet, kanskje vi skulle hatt denne tråden der vi kunne lagt ut hva vi planlegger for uka?
Er så greit å få inspirasjon til måltider! :)


#2

IKJ sa for siden:

Helt enig! Jeg liker å planlegge og er en liste-freak, så jeg er med;)
(jeg bruker å planlegge mandag og fredag)
Jeg er ganske fantasiløs for tiden når det gjelder matlaging, er i "ikke så mye matlyst-perioden", så trenger inspirasjon;)


#3

Melodi sa for siden:

Så bra at jeg ikke er alene! :D
Jeg har bare laget en plan for imorgen, da jeg ikke vet helt hvordan resten av uken blir, men jeg kan legge ut min plan imorgen kveld når jeg har den helt i boks :)
Blir brennende kjærlighet imorgen hvertfall vet jeg, nam!


#4

BenteR sa for siden:

Jeg har i mange år, lenge før jeg gikk over til lavkarbo, satt opp liste for 14 dager fremover.
Da har jeg alle råvarene i huset, jeg kan finne på og f.eks. ta middagen som var planlagt på onsdag mandag i stedet.
Jeg legger opp til at rester blir brukt i middagen dagen etter, og på den måten blir det hele billigere.
Det dyreste som finnes, er og kaste mat (og rester er mat)
Min plan for 14 dager innebærer 3 fiskemiddager med dessert, 3 vegetariske middager, 1 pølsemiddag, 2 kjøttdeigmiddager og 5 kjøttmiddager.


#5

Runegutt sa for siden:

Imponerende, Bente.

Her er det handel hver fredag. I tillegg drar vi en gang i mnd ca. til Sverige og handler kylling, jokkmoksfalu og gräddost samt noen andre oster.
Fant forresten ustekte hamburgere med 2,5gr. karbo / 100g :)


#6

Rin sa for siden:

Jeg lager veldig provisoriske, enkle ukeplaner - hvor hovedformålet er at maten som allerede er i hus, skal bli spist. :o Denne helgen fant jeg feks en Toro lavkarbobrødmiks i skapet, så det må spises (spiser veldig sjelden brødgreier, så dette er unntakstid) - samt noen av helgens middagsrester. Nå er jeg i tillegg bedagelig anlagt og lager bare mat for meg selv, så det blir ikke nødvendigvis spenstig variasjon i listene hele tida... Det kan bli kjedelige lister av det - sånn her ser uka ut for meg:

mandag:
-resten av sellerirotgratengen og kyllinglårene

tirsdag:
-lavkarbobrødskiver med pålegg
-grønnkål/bacon

onsdag:
-lavkarboskiver med pålegg
-grønnkål/bacon

torsdag:
-egg
-lavkarboskiver med pålegg

fredag:
-egg
-lavkarboskiver med pålegg

(pålegg: leverpostei, smør, fet ost, kjøttpålegg, tunfisksalat)
(grønnkål/bacon = enkel middag i stekepanne med litt balsamico på)

lørdag/søndag:
-egg
-chiligryte med kjøttdeig

nødvendige innkjøp denne uka:
-nytt brett med 30 egg (39 kr)
-kjøttdeig (2x500g, 70 kr)
-purre, løk, chili, hvitløk (ca 30 kr)
-1 boks hakket tomat (10 kr)


#7

IKJ sa for siden:

Her går det i storhandling hver gang jeg handler! Vi er en familie på 5, så jeg må som regel ta med hele handlevognen til bilen hver gang...

Her er vår ukesmeny planlagt:
Mandag: kyllingfilet med stekt løk, paprika, ingefær, hvitløk, chili og koriander i kokos/fløtesaus med salat+ ris til ongene.
Tirsdag: rester til lunsj, blomkålgrateng med bacon med salat til middag. Pasta og bacon til ongene.
Onsdag: rester til lunsj, laks med smørdampet blomkål/brokkoli til middag. Fiskegrateng til ongene.
Torsdag: kjøttsaus av kjøttdeig, løk, paprika, squash, hvitløk, chili og hakkede tomater, gratinert i ovnen med ost, salat og pasta til ongene.
Fredag: skal i 70-årsdag, så det blir rester til en sen lunsj, også skal jeg lage gerds ostekake til selskapet:)


#8

Yrla sa for siden:

jeg spiser det samme hver dag jeg og handler litt ganske ofte, skriver inn på mobilen hva jeg snart er tom for når jeg ser det snart er tomt. Her går det i egg, kyllingbryst, finnbiff, tahini, linfrøolje, olivenolje,påleggslaks, smør, gul ost, nøtter, salatgrønnsaker og soyamelk. På iherb handler jeg en gang i mnd eller to, da kan det bli proteinpulver, usøta ghirardellisjokolade og nøttesmør av matvarer. (Bruker stevia fra iherb, natreen, te og koffeinfri kaffepulver også)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.