Denne er god, farlig god. Jeg har moderert den fra høykarbo til lavkarbo og puttet i litt ekstra, så orginaloppskriften er ikke min. Desverre husker jeg ikke hvor jeg fant den, men prøv den lell:spisesnak Bilde medfølger
300 g mørk sjokolade (jeg brukte 2 plater 86% og en 70% fra Freia)
150 g meierismør (jeg brukte usaltet)
1 dl sterk kaffe
4 plater gelatin
5 egg
110 g sukrin
Glasur:
150 g sjokolade (jeg brukte 86% fra Freia, med 1 ss jaconsirup).
2 dl fløte
Fremgangsmåte
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Skill eggene. Pass på at du ikke får eggeplomme i hvitene.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Smell smøret og hell det over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og blandingen er blank og jevn. Klem vannet godt ut av gelatinplatene, løs dem opp i den varme kaffen og rør kaffen inn i sjokoladen. Tilsett eggeplommene og rør godt. Visp eggehviter og sukker til myk marengs. Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen. Fyll sjokolademoussen over i en springform, 20 - 22 cm i diameter, kledd med bakepapir. Frys moussen i minst 6 timer, gjerne over natten.
Finhakk sjokoladen til glasuren. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til glasurene blir jevn og glatt med konsistens som sjokoladesaus.
Ta sjokolademoussekaken ut av formen, og hell glasuren over kaken. Kan også la den være i formen
Ja det er kaken over alle kaker! Det er ikke mitt bilde, men fra den orginale kilden (som jeg desverre ikke husker hvem er fra). Jeg hadde ingenting oppå annet enn glasur, men tipper den er god med friske jordbær. Kjempelurt å la den stå enda lenger enn 6 timer kaldt, ellers blir den litt rennende OG piske ganske stiv marengs for "moussete" kake:D
Kaken er fra VG, og oppskriften er det Lise Finckenhagen som har laget.
Jeg har lagt inn oppskriften her tidligere jeg også. Og den er kanongod!! Greiene på toppen er marsmellows pyntet med bringebær.
Takker, liker ikke legge ut oppskrifter uten orginalkilde (selv om den er moderert til min smak):p En kjempegod kake kan jo ikke deles mange nok ganger!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.