gamlebyen sa for siden:
Du trenger:
400 gr torske/seifilet
1 blomkål
1 gul løk
1 purre
1 pk bacon
3 dl fløte
salt, pepper, muskatnøtt, cayennepepper, laurbærblad evt. litt ost og reker
kok opp litt lettsalta vann i passende gryte med to laurbærblad, del blomkålen i små buketter, la koke i vannet i noen minutter (skal ikek være gjennomkokt), hell av vannet i en bolle, ta ut blomkålen og legg til side. Ha vannet tilbake i gryta, kok opp, slå av plata og legg fisken oppi. La trekke i ca ti minutter. Ta fisken ut av vannet og legg til side.
Kok opp fløten sammen med pepper, muskatnøtt og litt cayennepepper, reduser til den er relativt tjukk. Ha litt ost dersom du ønsker en fetere og mer smaksrik saus, husk å vispe for å unngå at du får en kornete konsistens.
Skjær baconet i tynne strimler. Varm opp steikepanna, ha i baconet og stek det til det er sprøtt. Ta ut baconet, men la fettet være igjen. reduser varmen og stek finhakket løk og 3/4 av purren i baconfettet. Når løken har tatt litt farge, ha blomkålen i panna og la den bli varm. Hell sausen over i panna og sørg for at det er godt og varmt. Ha i fiskebiter og evt reker og bland forsiktig. Serveres med finstrimlet purre og et par drag med pepperkverna.