< Tilbake til oversikten

Hjemmelaget vaniljekesam (bilde)

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Jeg synes Vaniljekesam er kjempegodt, f.eks. på friske jordbær...
Dessverre inneholder den ferdig kjøpte varianten til Tine mer karbohydrater enn jeg liker å spise, så jeg lager heller min egen. Kjemperaskt og så enkelt!

Oppskrift
1/2 beger Kesam
1/2 ts Bourbon vanilje (helsekost) eller frøene av 1/2 vaniljestang
2 - 3 ts sukrinmelis

Bland alt sammen, og smak til med sukrinmelis. La vaniljekesamen stå litt i kjøleskapet og trekke smak før du skal bruke den.

Nyt!!


#2

Dietta sa for siden:

Å så flott - har aldri tenkt på å prøve å lage selv. Synes som deg det er kjempegodt - men altfor mye karber.
Nå skal det lages selv altså :)


#3

Mat for sjelen sa for siden:

Raskt, enkelt, og bare halvparten så mye karbohydrater :)


#4

bittersweet sa for siden:

Utrolig smart!!! :D Takk for tips! (Nå vet jeg hva jeg skal bruke vaniljepulveret mitt til..)


#5

Bønna200 sa for siden:

Da har jeg akkurat rørt sammen denne og den smakte veldig godt. :)


#6

sylwester sa for siden:

Jeg har i flere år laga nesten det samme med seterrømme. Hva er egentlig Kesam?


#7

Ninasju sa for siden:

Vet egentlig ikke helt hva kesam er, men er ikke det en type ferskost/kvarg? Mitt tips til vaniljekesam er iallefall å tilsette noen dråper flytende stevia med vanilje (helsekosten) ble akkurat som vaniljekesam synes jeg. Jeg har spist jordbær med vaniljekesam til frokost idag :)


#8

Lillemy71 sa for siden:

Kesam i følge Trond Viggo Torgersen:

:D :D :D

#9

Vibeke-67 sa for siden:

Ha ha ha , da vet vi det!


#10

Señora sa for siden:

Helt sikkert en god variant.

Jeg blander Kesam med fersk vaniljestang (skraper ut frøene på en vaniljestang) og tilsetter Tagatesse etter hvor søt jeg vil ha den.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.