Enkelt og greit kake som lages i en kopp...
Dette er kjempemorsomt å lage sammen med ungene. De får hver sin kopp og lager sin egen kake.
Her kan hver og en bestemme smak selv.
Oppskrift
1 stor ts mykt smør
1/2 - 1 ts sukrin
1/2 egg
1 ts rømme
noen dråper vaniljeekstrakt
2 ts kokosnøtt mel (evt mandelmel)
1 knivsodd bakepulver
Smakstilsetning - kanel, kakao, bær, kardemomme, sjokolade, lakris...
Finn en passende kopp.
Oppskriften passer en vanlig kaffekopp - til et krus ville jeg kanskje doblet oppskriften...
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, rømme og vaniljeekstrakt.
Rør inn mel og bakepulver.
Tilsett smak etter hva du liker - her er det bare fantasien som setter grenser - kanel, kardemomme, kakao, bær, sjokolade, lakris...
Du kan selvsagt lage kaken som den er også, og få en variant med vaniljesmak.
Du kan også lage kaken uten egg - da blir de litt mer smuldrete i konsistensen, men like gode...
Sett koppen i mikrobølgeovnen. Sett på full styrke i ca 1 min og 20 sek (Her må du prøve deg litt frem, siden det er stor forskjell på mikrobølgeovnene)
Vær forsiktig når du tar kaken ut av ovnen - den er skikkelig varm!
La den avkjøles noe, og spis. Gjerne med litt pisket krem, tyrkisk yoghurt eller iskrem...
Denne måtte jeg teste på mannen i dag (og meg selv da :p).
Ble veldig god - og super konsistens :)
Vi er nok litt mer søthungrige her i huset, så vi strødde litt sukrin+ på toppen, og da ble den helt etter vår gane.
Tusen takk for nok en flott oppskrift :heia:
Farlig god og enkel. Er veldig usikker på hvor mye karber og kalorier disse små inneholder. Om det er noe man bør spise sjeldnest mulig, eller kan kose seg med sånn innimellom
Dette var nammenam, jeg brukte ikke egg og syns konsistensen var helt perfekt selv om. Jeg hadde heller ikke rømme, men brukte tyrkisk yoghurt i stedet (brukte 3 ts for å gjøre opp for egget) og det gikk helt fint. Kesam Vanilje ble brukt som topping når jeg spiste det.
Dette var perfekt for vi hadde familie besøk i dag og mamma hadde lagd og kjøpt ting jeg ikke kunne spise for det meste. Den ene kaken hun hadde lagd som jeg kunne spise, er blitt altfor søt for meg. Denne kaken ble rett og slett redningen på dagen for meg, så takker for det!
Denne var kjempegod og enkel å lage :p
De andre i familien syntes det smakte for mye kokos :confused: Jeg kjente ikke det i det hele tatt.. Enda jeg er veldig glad i kokos.
Jeg synes ikke den smaker likt mock Danish, pga kokosmelet... Uansett genial oppskrft for oss som har dverghøner= de legger egg på ca 30g:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.