Jeg har laget pizza, jeg. Pizza med tykk, lys bunn som ikke ble det minste bløt og fint kan spises med hendene. :) Oppskrift og bilde er også å skue her.
Denne gangen har jeg brukt bakepro i minimais-deigen min, i eksperimentets ånd, og det ble veldig bra - men hvis du ikke har det på lur, kan du nok også ta utgangspunkt i en ren kokosmel/mandel-variant, som denne.
I alle fall - oppskrift på en stor pizzabunn:
1 boks minimais (uten vann)
4 normalstore egg
60g kokosmel
60g finmalte mandler
40g bakepro
1 ss sukrinmelis
1 klype salt
2 ts bakepulver
1 ts xanthan gum (kan erstattes med feks johannesbrødkjernemel)
ca 65g smør (målte ikke – måtte energiøkonomisere og valgte å ta flytende bremykt på øyemål…)
Du trenger en foodprocessor/stavmixerbolle/tilsvarende. Begynn med å mose minimaisen til små korn. Deretter tilsettes egg og evt salt/søtt. (Jeg er en sånn tilhenger av “amerikansk” pizza, jeg…) Kjør det hele glatt i mixeren, før du tilsetter kokosmel, mandler og bakepro. Bland sammen, tilsett bakepulver og xanthan gum i neste runde. Til sist kommer smøret – bland godt.
Deigen blir temmelig klissete, så jeg anbefaler stor vætet silikonslikkepott – evt fuktige hender – for å spre den utover bakepapiret på stekebrettet.
Forstekes i 15 minutter på 175 grader.
Etter disse 15 minuttene tas pizzabunnen ut og dekkes med det du måtte ønske av fyll – denne bunnen er ganske robust, så jeg benyttet anledningen til å lesse på med bacon, kjøttbollesaus, paprika og masse ost. Toppet med et dryss oregano, selvsagt.
Deretter går det hele tilbake i ovnen i ytterligere 15 minutter. De siste 5 minuttene satte jeg på grill/varmluft.
Jeg er meget fornøyd med resultatet! Mm, søppelmat som ikke er søppel! :p
HELE pizzabunnen inneholder forresten ca 21g karbohydrat. Jeg fikk 9 stykker av den, hvor ett stykke er mer enn nok til et måltid for meg. :cool:
Såg spennende ut. Har alle ingrediensene også. Lagres i alle fall. Liker egentlig italiensk bunn godt. Men kan være godt med litt kraftigere pizza også av og til.
Håper det lever opp til forventninger - jeg er alltid småbekymret for at mine smaksløker overhodet ikke matcher "alle andre" sine når jeg legger ut oppskrifter. :o
Det må du ikke være bekymret for Rin, noen liker mora og noen liker dattera.
I påsken bakte jeg en sjokoladekonfektkake herfra, som alle skrøt veldig av. Alle gjestene påstod at den var helt nyyyydelig - mens jeg kastet min i søpla, og oppskriften etter :eek:
Bakepro... er det soya?
Pga stoffskiftet holder jeg meg vanligvis helt unna soya av alle typer, men kan jeg bytte ut bakepro med mer mandel eller kokosmel?
du kan fint bytte ut en tørrvare med en annen i bakstoppskrifter. Du kan f.eks bruke nøytralt og usøtet eggehviteprotein istedenfor soyaprotein. Eggehviteprotein er supert i bakst fordi det er ikke så tungt som soya. DEt blir mer luftig m.a.o.
Åja, dette funker som fjell! Jeg hadde ikke malte mandler i går, så jeg doblet mengden bakepro i stedet - og så brukte jeg jbkm i stedet for xanthan gum. Røra var lett å bre utover, hevet seg fint og ble alldeles ikke svampete! Fint å kunne variere med denne og ostebunn etter hvor mye fyll som skal på toppen ;) Stekte min 5 minutter ekstra, men nå hadde jeg MYE fyll på.
Takk for oppskrift :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.