< Tilbake til oversikten

Shailenes boller *med bilde*

#1

shailene sa for siden:

Dette ble BOLLER, altså! Veldig lik vanlige høykarboboller i både utseende, smak og konsistens - faktisk bedre enn mange høykarboboller jeg har smakt. Savner du boller på lavkarbo, er disse absolutt verdt et forsøk. De er kjempegode og smakfulle som de er, men kan også spises med pålegg, eller som fastelavensboller med kremfyll.

Du trenger:

  • 100 g smør
  • 150 g cottage cheese
  • 0.5 dl kremfløte
  • 3 M/L egg
  • 60 g kokosmel
  • 30 g Tagatesse
  • 30 g Sukrinmelis
  • 30 g Fiberhusk
  • 2 ts johannesbrødkjernemel
  • 2-3 ts kardemomme
  • 3 ts bakepulver

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 170 grader.
  • Smelt smøret og sett det til siden.
  • Mos cottage cheese sammen med fløten og eggene, med stavmikser e.l.
  • Bland de tørre ingrediensene i en bolle, før du blander det tørre med det våte. Smøret rører du inn til sist.
  • La deigen hvile ca. 10 minutter. Da blir den tykkere og lettere å håndtere.
  • Rull deigen til ca. 10 runde kuler, og plasser dem på et stekebrett med bakepapir under.
  • Pensle bollene med egg.
  • Stek i ca. 25 minutter, midt i ovnen. Følg godt med mot slutten av steketiden.
  • Avkjøl på rist.


Flere bilder: lavkarbobakst.blogg.no/1339253717_deilige_lavkarbobolle.html

Energi: 1460 kcal ~ 146 kcal per bolle
Fett: 131 g (80%)
~ 13 g per bolle
Protein: 55 g (15%)
~ 5,5 g per bolle
Karbohydrat: 21 g (5%)
~ 2 g per bolle


#2

Dietta sa for siden:

Mmmmmm boller :sikle: Denne gikk rett i oppskriftsmappa, og jeg gleder meg til å prøve :)


#3

Dietta sa for siden:

Ooops - glemte å spørre om en ting. Siden tagatesse karamelliserer ved 160 grader, tror du at karamelliseringen gjør "noe" for bollene ?
Og en ting til, legger du bakepapir over for å forhindre at de blir for mørke ?


#4

Mariann S sa for siden:

Desse såg knallgode ut, og skal definitivt prøves :sikle:


#5

shailene sa for siden:

Hmm, det har jeg ikke tenkt på! Aner ikke om det har noe for seg å steke dem på akkurat 170 grader. Godt mulig det kan være en fordel å senke temperaturen litt, nå som du sier det.. For å minske faren at de blir for brune på slutten. Trenger ikke bruke bakepapir over nei, er kun undersiden det er lurt å følge litt med på. Toppen får bare fin "bollefarge" :p


#6

shailene sa for siden:

Det er de absolutt! :sikle: Håper de faller i smak hos deg også :)


#7

Nix sa for siden:

Disse laget jeg i dag, og hadde vært på butikken for å kjøpe cottage cheese. Da jeg kom hjem oppdaget jeg at den var tilsatt løk ++ så kunne ikke bruke den. Brukte rømme istedenfor, og de ble faktisk veldig gode.


#8

Kuredu sa for siden:

Ha ha ha - boller med løksmak - kanskje ikke akkurat det som frister mest! Hihihi!


#9

Kuredu sa for siden:

Nam nam - dette må testes!!!!!


#10

Eirik N R sa for siden:

Lagde disse i stad, og de ble kjempegode!:) Dog ble de ganske flate, til tross for at jeg lagde de høye og fine før steking. Men alt i alt veldig vellykket. Smakte veldig likt vanlige høykarboboller!


#11

shailene sa for siden:

Ja, de flyter litt ut under steking.. Viktig at de er trillrunde før de skal i ovnen, ellers blir de paddeflate. Så bra at du ble fornøyd med bollene! :)


#12

Eirik N R sa for siden:

De var trill runde, men tror deigen var litt bløt. Eggene jeg hadde var veldig store, pluss at jeg hadde litt mindre fiberhusk enn det stod i oppskriften.. Men da vet jeg det til neste gang :)


#13

ElisaT sa for siden:

Jeg har bollene i ovnen nå, fikk 9 stk ut av oppskriften, og nå har jeg lagt inn oppskriften på diett.no. Kan det virkelig stemme at det er 7,5 karbohydrater pr bolle?!

Det lukter kjempegodt :)!


#14

shailene sa for siden:

Oi, nå måtte jeg regne litt selv her! 7,5 g stemmer nok ikke, jeg kom fram til 1,8 g karbo per bolle (10 stk). Diett.no var helt på jordet når jeg prøvde å legge inn oppskriften der ja, men 1,8 g skal stemme ganske bra (hvis du bruker kokosmelet til Aman Prana). :)


#15

shailene sa for siden:

Da har jeg lagt til hele næringsinnholdet i hovedinnlegget, hvis flere skulle lure.


#16

ElisaT sa for siden:

Jeg bruker et annet kokosmel, men det har bare 7,5 karbohydrater pr 100 g. Rart, jeg la inn alle ingrediensene, og at det var 9 porsjoner. Må sjekke nærmere, jeg og ;)!


#17

shailene sa for siden:

Hvis du la inn kardemommen, er det feil på den øverst på lista (den viste over 30 g karbo for 3 ts :eek:). Sist jeg sjekka lå det ikke noe korrekt utregning av Tagatesse der heller, ingen som har trekt fra de ineffektive karbohydratene.. Tagatesse har i underkant av 20g karbo per 100g. Jeg legger alltid inn oppskrifter under "dagsmeny", da er det lettere å se eventuelle feil. :)


#18

ElisaT sa for siden:

Fant det ut nå. Tagatesse ligger inne med med nesten 80 kbh pr 100 gram, og kardemomme har visstnok nærmere 70 kbh pr 100 gram (mengden gram pr teskje var også feil).

Nå som jeg har redigert den er jeg allikevel oppe i 3,3 kbh pr bolle. Hvordan regner du, Shailene?


#19

shailene sa for siden:

Her er utregningen min. Så legger jeg til 5-6g karbo for Tagatessen, da er jeg oppi 18 gram.. Sukrin, fiberhusk og JBK regner jeg ikke med, siden de har 0g effektive kh uansett (håper ikke det er jeg som har regnet feil nå da :p).


#20

ElisaT sa for siden:

Merkelig, dette her :confused:. Har lagt inn akkurat samme, men i en oppskrift, og får følgende resultat pr bolle:

Energi 190 kCal
Protein 7.06 g
Karbohydrat 3.27 g
Fett 14.9 g

Her er oppskriften som jeg la inn, tror kanskje Tagatessen ødelegger, 30 gram blir her rundt 12 kbh. Men stemmer ikke det?

0.5 boks - Cottage Cheese Original, 300 g, TINE
100 g - Ekte Meierismør TINE
0.5 dl - Fløte, kremfløte, 38%
3 stk 64.5 - Egg (20 stk L/M Egg), Prior
60 g - Raw kokosmel Coconut secret
30 g - Fiberhusk spiseskje -gul eske, fra Husk Products
2 ts - Johannesbrødkjernemel
3 ts - Bakepulver
7 g - Kardemomme malt, 40g, Santa Maria
30 g - Tagatesse (uten sukkeralkoholer)


#21

shailene sa for siden:

Tror 12g er litt for mye.. det burde bli rundt 6-8g alt etter hvordan man regner det ut (finner ikke noe nøyaktig svar på hvor mye som skal telles med, vanskelig med sukkeralkoholer!). Uansett utgjør jo ikke det mer enn 0.6g kh fra eller til per bolle, da. Så har du lagt inn litt mer bakepulver og kardemomme enn meg, kanskje? Du får telle med litt ekstra for å være på den sikre siden da, så jeg ikke lurer deg helt her, så skal jeg trippelsjekke seinere. ;)


#22

Titti sa for siden:

:sikle:


#23

Bøtt sa for siden:

Disse kan jeg jeg bruke mitt kokosmel som snart går ut på dato på:ja:

Takk for oppskrift:)


#24

Okie sa for siden:

Jeg har brukt phili ost istedenfor cottage cheese. Ble kjempe gode! Tusen takk for oppskrift...

Jeg lagde den som kake her om dagen. Brukte Vanilla ButterNut smakstilsetning som jeg kjøpte i usa. Åhåååå var godt til jordbær og pisket krem altså :D


#25

shailene sa for siden:

Kake, det var lurt! Jeg planlegger å teste ut denne deigen til skoleboller og kanelsnurrer også.. Kult at du likte oppskriften, blir så glad av å høre det! :D


#26

Eirik N R sa for siden:

Jeg lagde kanelsnurrer av oppskriften for et par dager siden. Ble vellykket :)


#27

shailene sa for siden:

Så bra! Da får jeg teste ut skoleboller i første omgang, DET har jeg savna. :)


#28

Pusien sa for siden:

Da har jeg også testet ut oppskriften, bollene ble kjempegode! :D


#29

smgj sa for siden:

Et spørsmål - er jbkm nødvendig i denne oppskriften, eller går det greit uten?


#30

shailene sa for siden:

Er ikke sikker, jeg.. Droppa JBKM i en brødoppskrift engang, og da ble det helt rart og kompakt, men mulig det var noe annet som gikk skeis der.. Så jeg tør ikke love noe, men du kan jo prøve å erstatte det med tilsvarende mengde fiberhusk, tror ikke det er noe krise. :)


#31

smgj sa for siden:

Ok - om jeg kommer lenger enn til planleggingsstadiet skal jeg rapportere tilbake. ;)


#32

¤Silje¤ sa for siden:

Lagde disse i dag, veldig gode :)


#33

frøken sa for siden:

Prøvde disse i går, og kommer nok til å bake de flere ganger:)

Litt svampete/eggete, men absolutt en kjempefin bolleerstatning.
Vil prøve kanelsnurrer og skoleboller også.


#34

Lindemor sa for siden:

Jeg har disse i ovnen i skrivende stund og jeg gleder meg til å smake! :D


#35

Bik sa for siden:

Lagde disse i dag. Ble utrolig gode. Ramla litt sammen da jeg tok de ut av ovnen. Mulig jeg burde stekt de to-tre minutter til.
Blir nok å lage de flere ganger.
Skoleboller hadde jo gjort seg :sikle:


#36

Moogie sa for siden:

Boller! det må jeg prøve ut! takk for oppskrifta!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.