Dette ble BOLLER, altså! Veldig lik vanlige høykarboboller i både utseende, smak og konsistens - faktisk bedre enn mange høykarboboller jeg har smakt. Savner du boller på lavkarbo, er disse absolutt verdt et forsøk. De er kjempegode og smakfulle som de er, men kan også spises med pålegg, eller som fastelavensboller med kremfyll.
Du trenger:
100 g smør
150 g cottage cheese
0.5 dl kremfløte
3 M/L egg
60 g kokosmel
30 g Tagatesse
30 g Sukrinmelis
30 g Fiberhusk
2 ts johannesbrødkjernemel
2-3 ts kardemomme
3 ts bakepulver
Slik gjør du:
Sett ovnen på 170 grader.
Smelt smøret og sett det til siden.
Mos cottage cheese sammen med fløten og eggene, med stavmikser e.l.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, før du blander det tørre med det våte. Smøret rører du inn til sist.
La deigen hvile ca. 10 minutter. Da blir den tykkere og lettere å håndtere.
Rull deigen til ca. 10 runde kuler, og plasser dem på et stekebrett med bakepapir under.
Pensle bollene med egg.
Stek i ca. 25 minutter, midt i ovnen. Følg godt med mot slutten av steketiden.
Ooops - glemte å spørre om en ting. Siden tagatesse karamelliserer ved 160 grader, tror du at karamelliseringen gjør "noe" for bollene ?
Og en ting til, legger du bakepapir over for å forhindre at de blir for mørke ?
Hmm, det har jeg ikke tenkt på! Aner ikke om det har noe for seg å steke dem på akkurat 170 grader. Godt mulig det kan være en fordel å senke temperaturen litt, nå som du sier det.. For å minske faren at de blir for brune på slutten. Trenger ikke bruke bakepapir over nei, er kun undersiden det er lurt å følge litt med på. Toppen får bare fin "bollefarge" :p
Disse laget jeg i dag, og hadde vært på butikken for å kjøpe cottage cheese. Da jeg kom hjem oppdaget jeg at den var tilsatt løk ++ så kunne ikke bruke den. Brukte rømme istedenfor, og de ble faktisk veldig gode.
Lagde disse i stad, og de ble kjempegode!:) Dog ble de ganske flate, til tross for at jeg lagde de høye og fine før steking. Men alt i alt veldig vellykket. Smakte veldig likt vanlige høykarboboller!
Ja, de flyter litt ut under steking.. Viktig at de er trillrunde før de skal i ovnen, ellers blir de paddeflate. Så bra at du ble fornøyd med bollene! :)
De var trill runde, men tror deigen var litt bløt. Eggene jeg hadde var veldig store, pluss at jeg hadde litt mindre fiberhusk enn det stod i oppskriften.. Men da vet jeg det til neste gang :)
Jeg har bollene i ovnen nå, fikk 9 stk ut av oppskriften, og nå har jeg lagt inn oppskriften på diett.no. Kan det virkelig stemme at det er 7,5 karbohydrater pr bolle?!
Oi, nå måtte jeg regne litt selv her! 7,5 g stemmer nok ikke, jeg kom fram til 1,8 g karbo per bolle (10 stk). Diett.no var helt på jordet når jeg prøvde å legge inn oppskriften der ja, men 1,8 g skal stemme ganske bra (hvis du bruker kokosmelet til Aman Prana). :)
Jeg bruker et annet kokosmel, men det har bare 7,5 karbohydrater pr 100 g. Rart, jeg la inn alle ingrediensene, og at det var 9 porsjoner. Må sjekke nærmere, jeg og ;)!
Hvis du la inn kardemommen, er det feil på den øverst på lista (den viste over 30 g karbo for 3 ts :eek:). Sist jeg sjekka lå det ikke noe korrekt utregning av Tagatesse der heller, ingen som har trekt fra de ineffektive karbohydratene.. Tagatesse har i underkant av 20g karbo per 100g. Jeg legger alltid inn oppskrifter under "dagsmeny", da er det lettere å se eventuelle feil. :)
Fant det ut nå. Tagatesse ligger inne med med nesten 80 kbh pr 100 gram, og kardemomme har visstnok nærmere 70 kbh pr 100 gram (mengden gram pr teskje var også feil).
Nå som jeg har redigert den er jeg allikevel oppe i 3,3 kbh pr bolle. Hvordan regner du, Shailene?
Her er utregningen min. Så legger jeg til 5-6g karbo for Tagatessen, da er jeg oppi 18 gram.. Sukrin, fiberhusk og JBK regner jeg ikke med, siden de har 0g effektive kh uansett (håper ikke det er jeg som har regnet feil nå da :p).
Tror 12g er litt for mye.. det burde bli rundt 6-8g alt etter hvordan man regner det ut (finner ikke noe nøyaktig svar på hvor mye som skal telles med, vanskelig med sukkeralkoholer!). Uansett utgjør jo ikke det mer enn 0.6g kh fra eller til per bolle, da. Så har du lagt inn litt mer bakepulver og kardemomme enn meg, kanskje? Du får telle med litt ekstra for å være på den sikre siden da, så jeg ikke lurer deg helt her, så skal jeg trippelsjekke seinere. ;)
Jeg har brukt phili ost istedenfor cottage cheese. Ble kjempe gode! Tusen takk for oppskrift...
Jeg lagde den som kake her om dagen. Brukte Vanilla ButterNut smakstilsetning som jeg kjøpte i usa. Åhåååå var godt til jordbær og pisket krem altså :D
Kake, det var lurt! Jeg planlegger å teste ut denne deigen til skoleboller og kanelsnurrer også.. Kult at du likte oppskriften, blir så glad av å høre det! :D
Er ikke sikker, jeg.. Droppa JBKM i en brødoppskrift engang, og da ble det helt rart og kompakt, men mulig det var noe annet som gikk skeis der.. Så jeg tør ikke love noe, men du kan jo prøve å erstatte det med tilsvarende mengde fiberhusk, tror ikke det er noe krise. :)
Lagde disse i dag. Ble utrolig gode. Ramla litt sammen da jeg tok de ut av ovnen. Mulig jeg burde stekt de to-tre minutter til.
Blir nok å lage de flere ganger.
Skoleboller hadde jo gjort seg :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.