< Tilbake til oversikten

Trenger hjelp med et sukkerbrød

#1

mysil sa for siden:

Jeg fikk plutselig i oppdrag i å lage bløtkake på fredag. Og siden jeg er en amatør og kløne ut av en annen verden når det kommer til bakst tyr jeg til dere :D Jeg har søkt rundt her inne og alltid mangler jeg et eller annet til de forskjellige oppskriftene, og siden jeg ikke har tid til å flyge Romerike rundt på jakt etter det ene eller det andre så håper jeg dere kan hjelpe meg litt :)
I skapene mine har jeg egg, meierismør, kokkosmel, fiberhusk, jbkm, div søtstoff, vaniljepulver, fløte, bakepulver, kakao og ketolyse bakemiksen. Er det mulig å slenge i hopes et sukkerbrød med disse ingrediensene, evnt med noe mere som jeg får tak i på super'n? :)


#2

Yrla sa for siden:

piska egg, sukrin, jhbk og kokosmel kan bli kakebunn.
gerds:
Oppskrift på "bløtkake"bunn:
3 egg
70 g mandler
2-3 ss Natreen

Pisk eggene til tykk eggedosis
Mal mandlene eller kjør dem i hurtigmikser til mel
bland mandler og Natreen forsiktig i røren.

Smør en LITEN form(lasagneform) med smør eller legg i bakepapir. Hell røren i. (Ser veldig mye ut) og settes i forvarmet ovn i 200 grader i 10 min.
Avkjøles I FORMEN med lokk over seg. Da blir den saftig, fuktig og seig. Faller sammen.

Jeg lagde 2 bunner til 1 kake.


Pc-snuppas kakebunn:

3 egg
3 ss natren (eller det søtn. stoffet du liker best. F.eks Fruktose for de som kan spise det, men da må du smake deg frem for jeg har aldri brukt det)

Pisk dette til eggedosis. Jeg pleier og ta hvittene først og plommene oppi når hvitten er stiv.

2 toppede ts. Johnnesbrødkjernemel siktes i blandingen
(ikke de bittebitesmå ts, men de som er litt større)

Bruk deretter miksmasteren og visp kraftig i eggedosisen med Johhanneskj.melet slik at røren blir jevn og uten klumper og veldig luftig. Du vil oppdage at røren blir veldig fluffy, og det er det som gjør at kaken blir luftig som, ja nettopp, bløtkakebunn!
Ha oppi vaniljedråper/vaniljesukker hvis ønskelig, for og gjøre smaken litt rundere.

kaken stekes nederst i ovenen på 200 gr. i 10 min. (kjappeste kakebunn jeg noensinne har laget i hvertfall...!)

Jeg brukte 20 cm form.

For variasjon kan dere også lage med kakaopulver for sjokoladesmak, vær da bare obs på konsistensen slik at den ikke blir for tørr.

Siden det ikke smaker noe av Johanneskjernemelet smaker det faktisk bløtkakebunn.

Denne oppskriften ville jeg doblet hvis du skal lage en bløtkake med to lag. Stek da den doble oppskriften i TO omganger slik at når kaken faller sammen, og det vil den gjøre noe, så får du til slutt to fyldige kakebunner som kan legges sammen med fyll i mellom. Ettersom massen blir så fluffy, holder røren seg fint i ti minutter til du skal steke den andre halvdelen.


#3

mysil sa for siden:

Takk, takk :) Da skal jeg se om jeg får til dette :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.