< Tilbake til oversikten

Verdens enkleste knekkebrød

#1

Photobscura sa for siden:

Og veldig gode, også, for ikke å snakke om glutenfrie, melkefrie, eggfrie, og sist men ikke minst superbillig!
Dette kan kanskje anses som en basisoppskrift, og man kan sikkert variere ut fra dette i det uendelige både i mengdeforhold, og med forskjellige frøsorter, nøtter, urter and what have you not. :) Men etter min mening er den fullgod i seg selv. Dette er by far den eneste brødmaten jeg kan spise som ikke gjør at vekta stagnerer, eventuelt får magen til stoppe helt opp.
Den ble unnfanget i et litt desperat øyeblikk -jeg hadde min søster på et litt spontant overnattingsbesøk, kontoen var skrapa, og det eneste jeg hadde i kjøl- og skap var smør, egg, majones, linfrø og sesamfrø, samt litt fiberhusk. Det ble full suksess med knekkebrød med smør og kokte egg, og jeg fikk masse skryt for resultatet, og det ble til og med omtalt som "luksuriøst"! :D
Den hadde nok ikke eksistert hadde jeg ikke prøvd diverse knekkebrødoppskrifter opp igjennom, forsåvidt. Så all ære til dere knekkebrødpionerer der ute!

Så, here goes:

Oppskrift for ca ett brett.
Forvarm ovnen på 200 grader, samtidig smekker du sammen følgende ingredienser (litt viktig at dette gjøres litt før de går i ovnen, så røra får "satt" seg, ellers blir det ferdige resultatet litt for gebrekkelig):

-4 ss linfrø
-4 ss sesamfrø
-1 ts fiberhusk
-Fire-fem dreininger på saltkverna (tilsvarer sikkert en klype)
-Nok vann til at det blir en litt løs grøtete konsistens

Når ovnen er varm nok, ta blandingen og tilsett litt mer vann, sånn at den nå får en litt mer fast og smidig grøtkonsistens (den blir litt hard på grunn av husken og linfrøene i mellomtiden). Nå er røra smooth nok til å fordeles utover et bakepapir på en plate. Jeg bruker slikkepott. Smør dem ganske tynt, tenk ca finncrisp, men se opp for hull. Om du vil, rut opp knekkebrødene med f.eks en kniv eller et pizzahjul, jeg gidder ikke det, og bare bryter dem opp i passende biter etter de er ferdigstekt. (Så da kan jeg si at jeg bryter brød jeg også! ;))

Sett dem i ovnen, og la dem stå i femten minutter. Noen ovner steker litt ujevnt, så det kan være greit å snu dem halvveis. Etter femten minutter, åpne opp ovnen og la dem stå og tørke i 10-12 minutter, til de blir LITT gylne, deretter er det bare å legge dem på rist og la dem avkjøles. De bøyer seg litt opp i endene, men det gjør jo ikke noe.

Enjoy!

Knekkebrødene før steking:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=643&amp;pictureid=3417[/img]

Etter steking. (Halvparten av de asymmetriske herlighetene har blitt dandert med kokte egg med rause mengder majo, og hjemmelaga bringebærsyltetøy. Om nom nom!):
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=643&amp;pictureid=3418[/img]


#2

Photobscura sa for siden:

Og husk -et ferdig tilklippet bakepapir kan brukes til det er fillebiter! ;) (Jada, økonomidronningen!)


#3

smgj sa for siden:

lagrer


#4

Jaudå sa for siden:

Hm, sliter noenganger med å få tid til Nannahs, så dette var rimelig genialt....Gleder meg til å teste....Takker:)


#5

Lich sa for siden:

Takk for den,dette ser så pass enkelt ut at selv jeg tør å prøve.Må bare få tak i dette magiske Fiberhusk først :)


#6

Photobscura sa for siden:

Bare hyggelig! Eneste man kan feile på her, tror jeg, er å smøre dem for tynne.

Jeg har tatt bilder! :D Må bare sose meg til å overføre dem til pc-en.


#7

smgj sa for siden:

Finnes på Meny, helsekost og annen velassortert dagligvare.


#8

Photobscura sa for siden:

Da har jeg lagt til bilder i hovedinnlegget! :)


#9

smgj sa for siden:

Black&White-knekkebrød, jo! :D


#10

Orkide sa for siden:

Disse skal prøves, alt som er enkelt er veldig bra:)


#11

Photobscura sa for siden:

Eller hur? :D

Ja, glemte å si, bildene er av litt over halve røra, da jeg var nesten tom for linfrø, så det blir litt mer enn det som synes der. (Samt at stekeovnen min er av den minste standarden, så da er nok stekebrettet litt mindre enn hva de fleste har også).


#12

Bønna200 sa for siden:

Det har jeg gjort bestandig også. Så da er jeg også økonomisk på noen områder. :p

Har enda ikke laget knekkebrød, men nå fikk jeg veldig lyst på. Prøve snart. :)


#13

Tiki sa for siden:

Tror jeg prøver denne til frokost i dag.



#15

Dietta sa for siden:

Genialt Photo :heia::heia:


#16

Tiki sa for siden:

Ettersom jeg ble mere og mere sulten uten å ha begynt, så ble det microvariant. Takk for tipset.


#17

Fancy sa for siden:

Knaser disse? fiberhusk har en lei tendens til å gjøre alt til gummi..


#18

Fancy sa for siden:

Da har jeg prøvd en røre! Disse ble fantastisk gode og knasende :) røre 2 er allerede i ovnen :)


#19

Photobscura sa for siden:

Da har du alt besvart ditt spørsmål nummer en! :D

#20

Fumle sa for siden:

Åh, disse så gode ut!!! notere seg bak øret


#21

Photobscura sa for siden:

Dytter på denne! En stund siden jeg har laget sist, men så fikk jeg ånden over meg! Fortsatt geniale. :D

Et hett tips er forresten å bytte ut litt av de andre frøene med gresskarkjerner. Blir helt konge!


#22

Tarato sa for siden:

Disse skal prøves! Spiser Nannahs knekkebrød hver eneste dag, og noen ganger kan det være ålreit med et alternativ.


#23

Kosien sa for siden:

Denne må jeg teste! Alle snakker om Nannas knekkebrød, hvor finner jeg oppskrift på de?



#25

Kosien sa for siden:

Tusen takk! Prøver enda å forstå meg på forumet, beklager... er da tross alt blondine 😂


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.