Og veldig gode, også, for ikke å snakke om glutenfrie, melkefrie, eggfrie, og sist men ikke minst superbillig!
Dette kan kanskje anses som en basisoppskrift, og man kan sikkert variere ut fra dette i det uendelige både i mengdeforhold, og med forskjellige frøsorter, nøtter, urter and what have you not. :) Men etter min mening er den fullgod i seg selv. Dette er by far den eneste brødmaten jeg kan spise som ikke gjør at vekta stagnerer, eventuelt får magen til stoppe helt opp.
Den ble unnfanget i et litt desperat øyeblikk -jeg hadde min søster på et litt spontant overnattingsbesøk, kontoen var skrapa, og det eneste jeg hadde i kjøl- og skap var smør, egg, majones, linfrø og sesamfrø, samt litt fiberhusk. Det ble full suksess med knekkebrød med smør og kokte egg, og jeg fikk masse skryt for resultatet, og det ble til og med omtalt som "luksuriøst"! :D
Den hadde nok ikke eksistert hadde jeg ikke prøvd diverse knekkebrødoppskrifter opp igjennom, forsåvidt. Så all ære til dere knekkebrødpionerer der ute!
Så, here goes:
Oppskrift for ca ett brett.
Forvarm ovnen på 200 grader, samtidig smekker du sammen følgende ingredienser (litt viktig at dette gjøres litt før de går i ovnen, så røra får "satt" seg, ellers blir det ferdige resultatet litt for gebrekkelig):
-4 ss linfrø
-4 ss sesamfrø
-1 ts fiberhusk
-Fire-fem dreininger på saltkverna (tilsvarer sikkert en klype)
-Nok vann til at det blir en litt løs grøtete konsistens
Når ovnen er varm nok, ta blandingen og tilsett litt mer vann, sånn at den nå får en litt mer fast og smidig grøtkonsistens (den blir litt hard på grunn av husken og linfrøene i mellomtiden). Nå er røra smooth nok til å fordeles utover et bakepapir på en plate. Jeg bruker slikkepott. Smør dem ganske tynt, tenk ca finncrisp, men se opp for hull. Om du vil, rut opp knekkebrødene med f.eks en kniv eller et pizzahjul, jeg gidder ikke det, og bare bryter dem opp i passende biter etter de er ferdigstekt. (Så da kan jeg si at jeg bryter brød jeg også! ;))
Sett dem i ovnen, og la dem stå i femten minutter. Noen ovner steker litt ujevnt, så det kan være greit å snu dem halvveis. Etter femten minutter, åpne opp ovnen og la dem stå og tørke i 10-12 minutter, til de blir LITT gylne, deretter er det bare å legge dem på rist og la dem avkjøles. De bøyer seg litt opp i endene, men det gjør jo ikke noe.
Ja, glemte å si, bildene er av litt over halve røra, da jeg var nesten tom for linfrø, så det blir litt mer enn det som synes der. (Samt at stekeovnen min er av den minste standarden, så da er nok stekebrettet litt mindre enn hva de fleste har også).
Tusen takk! Prøver enda å forstå meg på forumet, beklager... er da tross alt blondine 😂
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.