< Tilbake til oversikten

Rabarbra/bringebær-is!

#1

Pingri sa for siden:

Tenkte jeg skulle dele denne med dere i disse rabarbra-tider!
Denne er superrask!

Jeg hadde både rabarbra og bringebær i fryseren, derfor ble det en blanding, men den kan helt sikkert nytes med kun rabarbra også. (og da er det enda mindra karbo)

250 g frossen rabarbra (i terninger)
200 g frossne bringebær
1 beger kremfløte
10 klunker flytende natreen
1 ss sukrin
(eller søt det til etter eget ønske!)

Kjør alt i foodprosessor så blir det en myk, sunn is som kan nytes med en gang, og/eller fryses. Jeg fylte 8 store muffinsbeger, spiste én og satte resten i fryseren til senere. Oppskriften kan også tilsettes 1-2 eggeplommer.

Innhold pr stk:
15,5 g fett
1,4 g protein
2,1 g karbo
160 kcal


#2

Bik sa for siden:

Må prøves. Har lurt litt på hva jeg kunne lage av rabarbra :)


#3

Hamster59 sa for siden:

Du kan lage syltetøy (se oppskrift hos Mat for sjelen), rabarbrapai (med bunn av mandelmel) og rabarbrasuppe (særlig godt med en klatt vaniljeis oppi, helst lavkarbo selvsagt). :p

Jeg skal også prøve denne isen, uten natreen, men med litt mer sukrin samt vaniljepulver og kanskje litt kanel?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.