< Tilbake til oversikten

Shailenes mandelkake (2,6 kh per stykke) *med bilder*

#1

shailene sa for siden:

5 egg
60 g Tagatesse

4 ss sitronsaft

Ca. 10 dåper mandelessens

180 g finmalte mandler (ca. 50/50 skåldede og uskåldede)

Mandelskiver og/eller sukrinmelis til pynt.

  • Still ovnen på 190 grader.
  • Finn fram to boller, og skill eggehvitene og plommene.
  • Pisk eggeplommene sammen med Tagatesse, sitronsaft og mandeessens til en lys krem.
  • Vend inn de finmalte mandlene.
  • Stivpisk eggehvitene.
  • Vend først halvparten av hvitene sammen med resten av røra, så den andre halvparten. Rør minst mulig.
  • Finn fram en springform på 22-24 cm, og kle den med bakepapir. Hell røra over i forma.
  • Strø mandelskiver over kaka. Har du ikke mandelskiver, går det fint uten.
  • Stek kaken i 25-30 minutter, midt i ovnen. Når den er ferdig skal den være gyllen på toppen, og gjennomstekt hvis du sjekker med en kniv.

Hvis du vil gjøre det enkelt og bruke de finmalte mandlene fra Funksjonell Mat, får du en kake på 32 g kh. Deler du den i 12 stykker, får du da 2,6 kh per stykke.

Kjøper du mandler fra Coop og maler dem selv, og bytter ut Tagatesse med noe slags 0-kalori-søtning, får du en hel kake med bare 10 g kh, og 0,8 g kh per stykke.


#2

senorita sa for siden:

Mmmm den ser deilig ut :D Må teste den.. :D


#3

senka sa for siden:

Den ser nydelig ut,må prøves;):)


#4

synsegulla sa for siden:

MMMMMMMMM! Kanskje det er noe sånt jeg skal bake i morgen. Muligens som muffins? Med en eller annen form for ostekrem på? You just made my day! :D


#5

TigerTove sa for siden:

Denne smakte deilig! Innbiller meg at den kanskje blir enda bedre som formkake :)


#6

shailene sa for siden:

Ostekrem er jeg usikker på, men du kan jo prøver. Tror muligens noe slags smørkrem, gul krem eller bærtopping vil passe bedre (hjemmelaga jordbærsyltetøy var ihvertfall nydelig til). Du kan sikkert lage den som muffins ja, bare vær forsiktig med steketiden, den blir fort tørr hvis du steker den for lenge.

Så koselig å høre at den falt i smak! :)


#7

Runegutt sa for siden:

Takker. Skal sette kona i bakinga :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.