shailene sa for siden:
5 egg
60 g Tagatesse
4 ss sitronsaft
Ca. 10 dåper mandelessens
180 g finmalte mandler (ca. 50/50 skåldede og uskåldede)
Mandelskiver og/eller sukrinmelis til pynt.
- Still ovnen på 190 grader.
- Finn fram to boller, og skill eggehvitene og plommene.
- Pisk eggeplommene sammen med Tagatesse, sitronsaft og mandeessens til en lys krem.
- Vend inn de finmalte mandlene.
- Stivpisk eggehvitene.
- Vend først halvparten av hvitene sammen med resten av røra, så den andre halvparten. Rør minst mulig.
- Finn fram en springform på 22-24 cm, og kle den med bakepapir. Hell røra over i forma.
- Strø mandelskiver over kaka. Har du ikke mandelskiver, går det fint uten.
- Stek kaken i 25-30 minutter, midt i ovnen. Når den er ferdig skal den være gyllen på toppen, og gjennomstekt hvis du sjekker med en kniv.
Hvis du vil gjøre det enkelt og bruke de finmalte mandlene fra Funksjonell Mat, får du en kake på 32 g kh. Deler du den i 12 stykker, får du da 2,6 kh per stykke.
Kjøper du mandler fra Coop og maler dem selv, og bytter ut Tagatesse med noe slags 0-kalori-søtning, får du en hel kake med bare 10 g kh, og 0,8 g kh per stykke.