< Tilbake til oversikten

Pinneis

#1

Mariann S sa for siden:

Mmmmm, pinneis har eg ikkje spist på leeenge. Og is er so mykje bedre på pinne, enn frå ei skål.

[LEFT][/LEFT]

Oppskrifta er ikkje noke hokus pokus, men oppi isformer med en ispinne oppi
vart opplevelsen av å spise is akkurat som i høgkarbe tider.

So kan en gjere det å lage fløteis på pinne so mykje, eller so lite tidkrevande som en sjøl vil.

Eg ville ha sjokoladetrekk med pynt av kvit sjokolade. Og då blir det ett par ekstra runder i frysaren.

Men.... det var verdt det, for både øyne og gane.

Oppskrift til 6-8 ispinnar.

3 egg
2,5 dl fløte
20 g tagatesse
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g raspa sjokolade, om du vil ha sjokoladesmak

Pisk egg og tagatesse til eggedosis Pisk fløte og vanilje til krem
Blang fløte og dosis, og bland så inn sjokolade om du vil ha den smaken på isen din.

Eg har Krups sin iskremmaskin, så den brukar eg. Vil du fryse isen i frysaren
må du røre i isen kvart 20-30 minutt til den er pase stiv.
Den må vere softis-stiv når du skal fylle den i isformene.

[LEFT][/LEFT]

Fyll formene nesten fulle, og trykk nedi en ispinne. Sett formene til frysing.

Eg har ekte ispinnar som en gong var innkjøpt til ett eller anna hobbyformål.

[LEFT][/LEFT]

Smelt sjokolade i mikro eller i vannbad i ett glass eller en kopp.
Ta isen opp av fryseren (en og en so dei ikkje smeltar),
og 'rull' toppen av isen i den smelta sjokoladen.

[LEFT][/LEFT]

[LEFT][/LEFT]

Isen legges i frysen, flatt på feks ei skjerefjøl eller noke anna flatt og stivt.
Neste runde er å smelte kvit sjokolade (frå Sukkerfritt) og ta på ei skjei og pynte isen.

[LEFT][/LEFT]

Tilbake i frysen med isen..... og no er den klar for nyyyyting :)


#2

Dilly sa for siden:

Å, de ser fantastisk deilige ut :) Takker for oppskriften, må prøve selv snart :)


#3

Dietta sa for siden:

Ahhh, der var du med en ny og deilig oppskrift gitt :heia::heia:


#4

Bønna200 sa for siden:

Denne må jeg prøve! :D


#5

Mariann S sa for siden:

Har laga meg ei ny 'ladning' med pinneis :)
Vi får sommar i 2 dagar no, og då er det greit å ha isen klar ;)


#6

Bønna200 sa for siden:

Bourbon vanilje er flytende, sant? Kan jeg bruke vaniljepulver istedet?


#7

Dietta sa for siden:

Jeg har Bourbon vanilje pulver (masse vaniljefrø i et plastglass med grønt lokk). Hvet ikke om det finnes flytende :o


#8

Bønna200 sa for siden:

Så på det på iherb, der var det flytende.
Da bruker jeg det vaniljepulveret jeg har. Takk! :blomster:


#9

Dietta sa for siden:

Aha - da har jeg lært noe nytt (i dag også) :blomster:


#10

Bønna200 sa for siden:

Jeg også! :D


#11

Dilly sa for siden:

mmmm :) delige pinneis, koser meg med rabarbra/jordbær :)


#12

Mariann S sa for siden:

Dette er det pulveret eg brukar :)


#13

Mariann S sa for siden:

Og når eg hadde posta såg eg at lokket var grønt ja ;)

Har forresten laga pitte litt is i dag :D 9 pinnar med jordbær og 9 pinnar med sjokolade :love:


#14

Tarato sa for siden:

Åhhhhh....dette var fristende! Hvilken krupsmaskin har du? En slik som bollen må i fryseren før du lager isen, eller sånn som fryser selv?

Og hvordan fungerer maskina di??? Ønsker meg veldig ismaskin men hører litt forskjellig om hvordan de virker.


#15

Mariann S sa for siden:

Eg må ha bollen i frysen ja :) Tar den ut av frysen ca 20 minutt før eg skal bruke den.
Syns den virkar kjempebra. Passe porsjon på en gong er 1 pk fløte og 3 egg.
Då får du 10-11 pinneisar :D


#16

Tarato sa for siden:

Takk! Må vel kikke etter denne da vet du. Is er et must - og et stort savn....


#17

Mariann S sa for siden:

Ja, utrulig godt er det :)
Sjå her :D


#18

Dietta sa for siden:

NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI NEI
Må bare sitere en annen bruker her inne: Din Fristerinne :realmad::realmad::realmad:


#19

Mariann S sa for siden:

:D:D:D

Tenk kor kjekt vi hadde hatt det, på terrassen å sjå på solnedgangen med kvar sin pinneis ;)


#20

Dietta sa for siden:

Ja det hadde virkelig vært noe Mariann :love:
Jeg har iskremmaskin (2 stykker faktisk :eek:) så jeg har egentlig ingen undskyldning for ikke å lage da. Får gjøre det når vi er tilbake fra England - og tenke på deg når jeg spiser den.
Men hvem vet - en dag så får vi det kanskje til :)


#21

Mariann S sa for siden:

Ja du må lage når du kjem heim, litt arbeid men det er verdt det :)
Ja en dag sitte vi med kvar vår pinneis og ser på den samme solnedgangen :love:
Om du skulle reke forbi her må du alltid huske på å trykke inn bremsa :ja:


#22

Dietta sa for siden:

Da blir det bråbrems - det kan jeg love deg. Det samme gjelder selvfølgelig for deg, hvis du skulle forville deg nedover til Østlandet :klem:


#23

Mariann S sa for siden:

Heilt klart :klem:


#24

Bønna200 sa for siden:

Det er det pulveret jeg har. da tror jeg at jeg skal lage denne i dag. Må bare få tak i former først. :)


#25

Lillemy71 sa for siden:

Himmel og hav, jeg har leita høyt og lavt etter ispinneformer for jeg er også glad "pinner". Har vært alle tenkelige og utenkelige plasser, i dag fant jeg ut at de har på Ikea :_plystre: Må vel bite i det sure eplet (hater Ikea) og ta turen der da :høh:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.