< Tilbake til oversikten

Hjelp meg å lavkarbotisere en oppskrift!

#1

zitapus sa for siden:

Jeg har en oppskrift som jeg trenger å gjøre litt om på og jeg har ikke tid til å prøve og feile.
Den trenger å være glutenfri og melkefri. Helst skulle den vært sukkerfri, men jeg vet ikke om det er mulig. Hvertfall mindre sukker.
Jeg går strengt tatt ikke på lavkarbo, men finner mye inspirasjon her inne. Men fordi jeg ikke trenger å telle karber så vil jeg heller ha vanlig sukker (evt rørsukker) enn søtstoffer, er skeptisk til de.
Men honning/lønnesirup/agavesirup bruker jeg gjerne.

Her er den opprinnelige oppskriften:
Bunn:
2 egg
50 g sukker
50 g kokosmel
60 g hvetemel
2 ts bakepulver

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør ut i resten og hell røra i en rund form.

Fyll:
3 epler
2 bananer
200 g sjokolade
200 g dadler
60 g sukker
30 g kokosmel.
Hakk opp frukt, sjokolade og dadler, rør alt sammen og sett på bunnene. Stek ved 190 grader i 45 min.

Spørsmål:

  1. Jeg har tenkt å prøve å erstatte hvetemel med mandelmel. Er det ok å ta lik mengde av mandelmelet?
  2. Jeg tror at jeg kan droppe sukkeret i fyllet, kaka trenger ikke være så søt.
  3. Men hva med sukkeret i bunnen. Kan jeg bytte det ut med honning eller lønnesirup? Og i tilfelle hvilken mengde? Og kan jeg da piske eggedosis?

#2

Kitt sa for siden:

Du kan ikke erstatte med like mengder mandelmel, nei, men jeg vet ikke blandingsforholdet.
Om kaken skal være melkefri, må du også få tak i melkefri sjokolade!

Dersom du pisker eggehvittene stive for seg selv kan du droppe sukker og bruke annen søtning!


#3

zitapus sa for siden:

Ja, jeg har selvfølgelig melkefri sjokolade ;)

Så hvis jeg pisker eggehvitene for seg og så blander inn eggeplommer og evt honning så kan det funke - smart!

Noen som vet hvor mye mandelmel jeg kan bruke?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.