zitapus sa for siden:
Jeg har en oppskrift som jeg trenger å gjøre litt om på og jeg har ikke tid til å prøve og feile.
Den trenger å være glutenfri og melkefri. Helst skulle den vært sukkerfri, men jeg vet ikke om det er mulig. Hvertfall mindre sukker.
Jeg går strengt tatt ikke på lavkarbo, men finner mye inspirasjon her inne. Men fordi jeg ikke trenger å telle karber så vil jeg heller ha vanlig sukker (evt rørsukker) enn søtstoffer, er skeptisk til de.
Men honning/lønnesirup/agavesirup bruker jeg gjerne.
Her er den opprinnelige oppskriften:
Bunn:
2 egg
50 g sukker
50 g kokosmel
60 g hvetemel
2 ts bakepulver
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør ut i resten og hell røra i en rund form.
Fyll:
3 epler
2 bananer
200 g sjokolade
200 g dadler
60 g sukker
30 g kokosmel.
Hakk opp frukt, sjokolade og dadler, rør alt sammen og sett på bunnene. Stek ved 190 grader i 45 min.
Spørsmål:
- Jeg har tenkt å prøve å erstatte hvetemel med mandelmel. Er det ok å ta lik mengde av mandelmelet?
- Jeg tror at jeg kan droppe sukkeret i fyllet, kaka trenger ikke være så søt.
- Men hva med sukkeret i bunnen. Kan jeg bytte det ut med honning eller lønnesirup? Og i tilfelle hvilken mengde? Og kan jeg da piske eggedosis?