< Tilbake til oversikten

Marengs som ikke blir sprø ... Hva gjorde jeg feil?

#1

FrkMarge sa for siden:

For 2 uker siden laget jeg pavlova med stor suksess. Jeg laget lavkarbomarengs med sukrin og tagatesse og den ble perfekt tørr og sprø.

I dag var planen å lage pikekyss av eggehvittene som hoper seg opp pga eggemelken jeg lager hver dag, men de blir ikke sprø:(

Nå har jeg gitt opp og sitter her og gnafser på en gummiaktig brun "marengs"som ligner mer på en unevnelig etterlatenskap enn et pikekyss...

Jeg har fulgt oppskriften, marengsen var perfekt og stiv og jeg hadde ovnen på 150 grader akkuratt som sist.

Hva er hemmeligheten? var jeg bare kjempeheldig sist?:confused:
[URL=""][/URL]


#2

Nerthus sa for siden:

Marengsen var i små biter og pavlovaen var en stor kake? Stekte du like lenge - ble det vel kanskje for mye stekt?


#3

FrkMarge sa for siden:

Har holdt øye med den og sjekket med jevne mellomrom. Jada de er for mye stekt, men de er helt mye, som gummi.
Pavlovamarengsen dekket hele langpannen og pikekyssene var selvsagt dotter, men de er ikke sprø idet hele tatt, ikke sprø på utsiden en gang :(


#4

Åssi sa for siden:

Når jeg lager "marengs" blir det som papp. Tror det er fordi jeg bruker sukrin. Dersom de står i skapet et par dager derimot, blir de relativt ok. (Men ikke mer enn ok)


#5

FrkMarge sa for siden:

Men den ble perfekt sist....
Jeg har aldri laget marengs på høykarbovis heller og derfor lurer jeg på om det er noen slike hemmelige triks som jeg bør vite om???


#6

Åssi sa for siden:

Tror ikke det. Sukker har den egenskapen som gjør at marengs blir stivt når den stekes, noe jeg vil gjette på sukrin og andre søtstoffer ikke har


#7

FrkMarge sa for siden:

Men den ble jo stivforrige gang!!! Den helt perfekt, sprø, tørr og stiv akuratt slik som marengs skal være når man kjøper den hos bakeren eller på butikken. Den var litt mer gylden, men ellers perfekt. Så det er ikke på grunn av søtstoffet. Tagatesse har karamelliserende virkning i allefall:o

Ingen som KAN dette med å lage marengs som kan hjelpe meg???


#8

FrkMarge sa for siden:

Nå har jeg prøvd meg på en porsjon til og det blir like ille denne gangen :8
Det jeg lager ser ut som hundebæsj av farge og fasong, har konsistens som skumgummi men smaker forholdsvis godt...:(

Pavlovaen jeg laget var sprø, lys og akkuratt sånn marengs skal være synes jeg... Jeg hadde tenkt å lage denne kaken om igjen siden den ble så til de grader vellykket, men nå vet jeg ikke mer. Dette ser jo ut til å gå rett i dass (undskyld utrykket):hylgrine:

Den trenger ikke være seig inni for min del, det er ikke det som er problemet. Den blir overhode ikke sprø, bare gummiaktig og det er ikke greitt:(

Jeg brukte 4 eggehviter, 1 dl tagatesse, 1 dl sukrinmelis, 1 ts JBKM, 1 ts edikk, 1 klype salt. Eggehvitene var perfekt vispet og det var lett å sette av topper på bakepapiret.
Jeg haddeovnen på 100 grader denne gangen (150 sist)og stekte dem i en time før jeg slo av ovnen og lot dem kjøle seg ned på ettervarmen.
Da var de fortsatt klissete utenpå så jeg satte på ovnen litt til og da ble de gummi og mørke igjen med en gang enda jeg hadde bakepapir over:hylgrine:

Jeg har ikke varmluft på ovnen så det kan jeg ikke teste.


#9

Yrla sa for siden:

Du kan prøve å la de stå og tørke inni ovnen en stund etter at de er stekt ferdig. 1 time på 100 grader, slå av ovnen og la de stå der inne. Sukrinmelis er bedre enn sukrin.


#10

Nerthus sa for siden:

100 grader blir vel for lite, og var de fremdeles klissete etter å ha kjølnet på ettervarmen hadde de ikke stått lenge nok? Du hadde vel opp døra på gløtt for avkjølning?


#11

Anne sa for siden:

Eggehvittene skal ha romtemperatur.
Og ovnen skal være varmere i det du setter kakene inn...og settes ned etterhvert.

Har aldri laget annet enn høykarbe kake jeg da...og aldri småkaker.




#14

Yrla sa for siden:

100 grader er ikke for lite, du har de bare inne en time


#15

FrkMarge sa for siden:

Tusen takk for masse råd alle sammen. Er ganske fortvilende dette synes jeg. Er glad jeg ikke skulle lage kake til en viktig anledning i dag... det hadde bitt fiasko:eek:

Jeg får bare forsøke meg etterhvert dom det hoper seg opp med eggehviter og prøve meg frem tror jeg...:o
Når det gikk bra den ene gangen så må det jo gå omigjen?

Ja jeg lot de stå og tørke på ettervarmen i ovnen forresten :)


#16

Yrla sa for siden:

hadde vi vært naboer kunne du fått mine plommer og jeg dine hviter, for her kastes det plommer:) husk du kan lage marsipan av hviter,da, t.o.m. uten noe visping:)


#17

FrkMarge sa for siden:

Hehe:stortsmil


#18

jannesnuppa sa for siden:

Jeg prøvde meg på 2 pavlovaer med tagatesse og de ble akkurat som du beskriver. Brune ekle og myke. Lagde en med bare sukrin og den ble perfekt på konsistens.


#19

Yrla sa for siden:

sukrin, ikke sukrinmelis?

#20

jannesnuppa sa for siden:

Jeg brukte sukrin..


#21

Yrla sa for siden:

takk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.