< Tilbake til oversikten

Spicy kjøttboller i ovn (med bilder)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Jeg bor i en relativt liten leilighet, og kjøkkenet er deretter. Jeg elsker jo å lage mat, men for å hindra matlukt i hele leiligheten liker jeg best å lage mat som typisk lukter mye etter (f. eks bacon!) i ovnen. Så jeg lager bacon i ovnen, og idag; spicy kjøttboller. Disse brukte jeg i en salat i dag, og koste meg stort :)

300 g kyllingkjøttdeig
1 liten chili, uten frø
2 fedd hvitløk
0,5 dl parmesan
1 egg
.. og annet krydder du vil ha i, jeg hadde i koriander

      Sett ovnen på <strong>200 grader</strong>. Bland alle ingrediensene i  en kjøkkenmaskin eller foodprocessor. Du bestemmer selv hvor store du  ønsker kjøttbollene, jeg brukte en teskje. Ha et glass med litt lunkent  vann i som du dypper skjeen i før du former, for da vil blandingen  slippe lettere.



   Stek i <strong>cirka 20 minutter</strong>. 

Disse kjøttbollene er fine til et tapasmåltid, på brødskive, i salat, på pizza, i tomatsaus.. Jeg brukte de i dag i en enkel salat bestående av:
Isbergsalat
Cherrytomater
Stangselleri
Avocado
Cheddar
.. og litt rømmedressing.


#2

stinei sa for siden:

De så kjempegode ut!


#3

Dilly sa for siden:

Det så kjempegodt ut :) Veldig lurt å steke dem i ovnen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.