MH87 sa for siden:
Å, lykke, denne var GOD! På tredje forsøket på å lage amerikansk ostekake (stekt i ovnen) uten sukker, traff jeg blink! Etter jeg var i USA i høst har jeg lengtet etter Cheesecake Factory sin ostekake, og dette var veldig nært. Denne kunne jeg faktisk ikke smake at ikke inneholdt sukker, og den har en god nøttebunn (kan sløyfes).
Bunn:
0,6 dl fint hakkede pekannøtter
0,6 dl fint hakkede mandler
0,6 dl fint hakkede valnøtter
1,8 dl mandelmel
2 ss smeltet smør
Bland alt sammen og klem ned i en stor form. (26-28cm? Jeg laget 1/3 av oppskriften, og den passet bra i en 20cm form).
Fyll:
680g romtemperert kremost
Søtning tilsvarende 3,15 dl sukker (Jeg brukte 0,75dl tagatesse og 1,65dl sukrin - kan også bruke splenda, sukkerfri sirup osv)
3 romtempererte egg
2 ts vaniljepulver
2 ts sitronsaft
450g rømme (1,5 boks)
Viktig! Pisk på lav hastighet gjennom hele prosessen!
Pisk kremost luftig, ha i søtningen. Ha i ett og ett egg, når disse er blandet inn har du i vanilje og sitron. Ha i rømme til slutt, og rør bare til det akkurat er blandet inn. Har du gjort dette riktig skal røren være ganske tykk, ikke rennende (som den ble første gang jeg prøvde, og var altfor ivrig på piskingen).
Du kan ha i fks sukkerfrie sjokoladebiter, bærpuré, bær, osv. Jeg hadde i Atkins Caramel Chocolate Nut Roll, og kaka minnet da veldig om Cheesecake Factorys Snickers Cheesecake :D
Stekes på 160grader i 1t 15min, ikke varmluft. (Min på 20cm ble stekt i 1t, perfekt)
Hentet herfra: www.lowcarbfriends.com/recipereview/showproduct.php/product/3571
Lykke til! :)