< Tilbake til oversikten

Sånn ca spicy laksesuppe (mest fedon-/hexebergaktig)

#1

smgj sa for siden:

Denne laksesuppa ble så god at jeg må dele den. Porsjonen er nok til 4 voksne mennesker.

600g laks u/skinn&ben
stekefett (brukte ca 1ss baconfett)
salt & (sitron-)pepper

Purreløk/vårløk eller luftløk i ringer

1/2 liter buljong (jeg brukte 1 terning grønnsaksbuljong og 1 vanlig)
1 liter hel kokosmelk

3-4 gulrøtter (kan byttes ut med f.eks blomkål)
1/2 pk (1 neve) sukkererter
(eventuelt andre grønnsaker)

23 ss thailandsk fiskesaus (nam pla)
1/2 ts sambal olek (eller finhakket chilli)
1ts rød currypasta
1 ts gurkemeie
2-3 limeblader (eller sitrongress)

2 dl rensede reker
2-3 ss finhakket frisk dill

1ss maizenna eller liknende til jevning i ca 2dl vann
(kan byttes med annen jevning)

Jeg skar laksen i munnfullstore terninger som jeg krydret med salt og pepper og det organiske sitronkrydderet fra iherb. Kan erstattes med sitronpepper. Stekte laksebitene i litt fett. Vær forsiktig, laksebitene går lett i stykker. Legg bitene til side.
Stek så løken lett og sett til side.

I en kjele:
Fiskebuljong, kokosmelk, gurkemeie, nam pla og limeblader kokes sammen. Smak til med sambal olek og krydder. Skjær gulrøttene i tynne skiver og kok møre i basen. Jevn med maizenaen.

Når basen er ferdig tilsettes fisken, løken, rekene og den hakkede dillen forsiktig og varmes opp. Trenger ikke å koke. Ikke overdriv røringen, da går fisken sønder.

Ikke vær redd for kryddermengdene. Denne suppa er i all hovedsak mild og mektig.


#2

Dilly sa for siden:

mmmm :sikle::hungry:


#3

smgj sa for siden:

RETTELSE

skal være

2-3 ss thailandsk fiskesaus (nam pla)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.