Til vanlig spiser jeg gjerne middagsrester til frokost. Men har måttet improvisere i helgen pga hyttetur. Da kjøpte jeg inn en del mat selv, så jeg ikke skulle "fråtse" i fellesmaten.
Frokosten jeg da for letthetsskyld lagde meg bestod av
Tyrkisk youghurt søtet med noen få natren dråper, og med Atkins musliblanding
Noen skiver ferdigskivet gulost og noen skiver kjøttpålegg
Noen sukkererter
Noen små tomater.
Varierte med oppskåret picnikskinke som jeg dyppet i litt majones.
Det jeg lurer på er om dette er en grei alternativ frokost?
Får jo fett fra youghurten, og proteiner fra ost og kjøttpålegg.
Men kan det bli for mye karber kanskje? Fikk ikke veid opp noe, nyttet ikke med vekt der jeg var .
Syns frokosten hørtes grei ut. Og dette er jo ikke hver dag heller.
Rare blikk, ja det har vi nok fått alle sammen. Er jo liksom sløsing å bare spise pålegg....gamle fordommer ;)
Hos meg var alle nysgjerrig på matpakken min på jobb, men nåer det ingen som hever øyenbrynene lengre.....flere har begynt å spørre etter oppskrifter :p
Jeg har i utgangspunktet bestemt meg for å ikke spise lavkarbo brød og knekkebrød, fordi jeg er et brødmenneske, og da spiser alt for mye !!. Men kan jo bruke det av og til :-)
Det er en ting som har overrasket meg etter å ha gått på lavkarbo en hel stund nå: Selv om jeg ikke spiser brød, poterer etc, så spiser jeg egentlig ikke mer kjøtt etc enn før. Mer grønnsaker helt klart, og mer bevisst på å få nok fett. Men i og med at fyllmassen er borte så blir likevel måltidene noe mindre. Så en vanlig hotellfrokost for eksempel er omtrent som før, bare minus brødet. Speilegg/eggerøre, bacon, pølser, litt frukt m.m. Og kanskje litt pålegg. Hadde jeg så lagt to brødskiver oppå der hadde ingen løftet på øyenbrynene en gang. Det gjør de forsåvidt ikke nå heller, kanskje de ikke tør å kommentere maten min? Like greit, jeg pleier ikke kommentere andres frokosttallerkener heller..:rolleyes:
hehehe., ja. man er jo nærmest oppdratt til å spise tjukke skiver, med lite pålegg:p ikke rart folk stusser. hehe
Jeg føler imidlertid som et hult gap når jeg spiser brødmat..det blir liksom aldrig fullt..kan glatt ete 8 brødskiver, uten å føle meg tilfredsstilt:rolleyes:
jeg tror det kan ha noe med at det gir liten energi og fordøyes fort? Fetere mat eller middagsmat - metter lengre og gir mer energi til kroppen. kanskje noen vet dette sikkert?
Du er ikke alene. Akkurat sånn er det med meg også. Halve kneipen til frokost, egentlig ikke mett så den andre halvdelen forsvinner til en tidlig lunch :eek:
Kanskje det er blodsukkertigningen etter brødmaten som gjør det :confused:
Edit: Glemte å skrive at etter et par skiver, så bli det liksom litt: Må ha mer - bare må ha mer ....... (mao er jeg da dopa på brød)
Jeg ble heller aldri mett av brød. Full, ja - men ikke mett. Og jeg var veldig glad i brød også - spesielt lyst rugbrød på surdeig. 8 skiver med smør og nugatti gikk glatt ned. Ikke rart man får problemer med tiden...
Velvel. Nå anser jeg meg som en tørrlagt alkoholiker ifht mel&brød.
Er det rart vi er verdens mest brødspisenede nasjon ? Spiser en hel haug til frokost fordi det liksom er så sundt - blir aldri mett, og spiser selvfølgelig mere brød fordi vi ikke blir mette :eek: Tørrlagt brødoholiker her også ;)
Ja, og så kommer jeg ikke helt over at jeg nå kan puste fritt gjennom nesa og aldri har bihuleproblemer lenger. Hvem kunne gjette at mangeårige bihulebetennelser hadde sin rot i brødskuffa... :rolleyes::eek: Ja, 2-3 år med cubital tunnell syndrom også...
Det er mulig at emmer og einkorn har reddet sivilisasjoner fra undergangen, men det er greit å huske at moderne korn har lite til felles med urkornet og at antibeitestoffene i praksis gjør kornmat til en rensekur mot mineralene...
Når jeg en sjelden gang er borte og spiser sammen med andre, så jukser jeg og forsyner meg med en brødskive, eller hvis det er middag en liten potet. For syns skyld.
Deler skiva eller poteten opp i mindre biter, så det ser mye ut, det bare ligger på tallerkenen. Da slipper jeg også at folk spør om jeg vil ha mer.
Men jeg spiser ikke poteten eller brødskiva! Det ligger igjen på tallerkenen.
Snille verter er opptatt av å tilby deg ting, og passe på å gi deg påfyll, men det er lov å la noen potetbiter eller noen brødbiter ligge igjen på tallerkenen...
Brød klarer jeg vanligvis å begrense, men loff, og ikke minst rosinboller hadde jeg spist til jeg sprakk av... loff med jordbærsyltetøy - tuller ikke når jeg sier at jeg glatt kunne spist en hel loff alene eller 2 poser rosinboller... Blir ikke mett, bare "full" men har fortsatt lyst på myyyye mer!
For ikke snakke om nybakte boller med sjokoladebiter i fra Statoil. Spiste tom posen, og hadde klart greid å begynne på neste pose også. Mel- og sukkerkombinasjonen er jaggu skummel :eek:
Så godt at det ikke bare er meg ! Jeg kan desverre IKKE kalle meg tørrlagt brødoholiker. For jeg elsker bakevarer, brød, boller, kaker - og duften i butikken er rene torturen. Jeg må bare holde meg helt unna nå i oppstarten, ellers så kommer jeg til å spise alt alt for mye. Prøvde å innbille meg at Ingers Lavkarbobrød var LOV ........ men - det inneholder jo alt for masse karber.
Men da bruker jeg menyen skrevet i begynnelsen av tråden som alternativ frokost. Evt også med ett egg eller to. Er bare så vanskelig å kokkelere på et bittelite hyttekjøkken hvor det samtidig skal lages til vanlig frokost. Føler meg liksom litt i veien med mine "spesielle greier".
Synes alternativ-frokosten din er helt glimrende, jeg. Når jeg er borte så er det stort sett egg&bacon som er nødløsningen, eller rett og slett en pose øffer om det ikke er kokemuligheter. Ikke akkurat noen godt sammensatt frokost, men man overlever da en dag eller tre.
Man kan også lage seg ulike "sandwicher" - bare bytt ut brødet med salatblader og legg alt "pålegg" mellom. En boks makrell i tomat er fin nødfrokost....
Ja, og kokte egg er fint - man kan koke flere i slengen (de holder lenge i romtemperatur både før og etter koking) og spis dem emd majones, ansjos, kaviar osv.
Neinei, vi spiser brød hver dag til frokost, lunsj og kvelds - fordi det er utrolig viktig å variere maten ikke fordi det er utrolig avhengighetsskapende! :P
:lol: ikke sant ;)
Har en følelse av at når Statens ernæringsråd anbefaler oss å spise variert - så mener de at vi skal variere pålegget vi har på brødskiva - for brødskiva - DEN er viktig og MÅ med helst 3 ganger om dagen :eek:
Det tenkte jeg på i morges, der jeg satt med spicy kokoslaksesuppe med gulrøtter, reker og sukkererter - at jeg spiser jo MYE mer variert nå.
I dag har jeg hatt med meg blåbær, tomat og fiskekaker + litt kesella til lunch og når jeg kommer hjem venter taco. Dette er helt typiske dager for meg.
Jeg er jo liberal med karbohydratene da i forhold til mange her, men jeg kan ikke se annet enn at jeg har et bedre kosthold gjennom å erstatte brødskiva med protein, fett og frukt/grønnsaker enn å få i meg de høyglykemiske, tomme karbohydratene 3ggr daglig.
Helt enig med deg altså :ja: Jeg spiser også myye mer variert nå enn på såkalt normal-kosthold, selv om jeg er strikt med karboene for øyeblikket.
Mye mer grønnsaker enn jeg noen gang har spist, og spiser også mer fisk enn jeg gjorde før.
Som du sier, Høyglykemiske, tomme karbohydrater er akkurat det navnet sier. De gjør oss både høye og tomme. Dopa på kh, og tomme i magen :eek:
Jeg var på Meny tidligere i dag, og der stod de og smurte på nystekte baguetter, og tok ut et brett med kanelboller av ovnen. Lukten spredde seg i hele butikken. Det var en utrolig opplevelse, da det gikk opp for meg at jeg var sulten, men ville fort hjem til resten av kjøttdeigsuppa fra i går, og ikke var fristet i det hele tatt av det Meny kunne by på.
En fantastisk følelse å ville ha skikkelig mat - og ikke det andre tullet :D
Når jeg er på besøk og skal spise frokost eller lunch sørger jeg for å ha salatgrønnsaker tilgjengelig. En ferdig blandet salat holder også lenge i kjøleskapet og sålegger jeg til sardiner, ansjos, egg, skinke, reker el.l og har på en god dæsj dressing, rømme eller majones.
Det er ingen som reagerer på at man tar seg en salat for det er jo etablert både som "sunt" og "slankende":rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.