< Tilbake til oversikten

Shailenes brownies (1,7 kh per bit) *med bilde*

#1

shailene sa for siden:

Disse ble fantastisk gode, syns jeg... Småseige og fudgy, og skikkelig sukkersøte, uten bismak. Prøvde å lage noe ala browniene fra Toro som jeg ELSKER, men fikk de ikke like seige, selv om smaken ble akkurat sånn som jeg liker.

150 g usaltet smør
1 dl kremfløte
3 egg
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
2 ts instantkaffe løst opp i 2 ss vann
100 g Tagatesse
50 g Sukrinmelis
75 g kakao

40 g kokosmel
2 ts Fiberhusk

Smelt smøret, og bland sammen med fløten, så eggene og resten av det våte. Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle, og rør alt sammen til en klumpefri røre. Kle en avlang form (ca. 20x30 cm) med bakepapir, og ha røra i forma.

Stek på 180 grader i ca. 20 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kaken i forma, før du skjærer den opp i passe store biter.

Jeg fikk 24 biter, med 1,7 g kh per bit. Eller ca. 5,8 g karbo per 100 g kake.

Pr. hele kake (ca. 700g)

Energi: 2108 kcal
Fett: 196 g
Protein: 45 g
Karbohydrat: 41 g

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=10480&amp;d=1338105259[/img]


#2

nellie sa for siden:

Looks real nice:sikle:


#3

snixy sa for siden:

Oj! den må prøves! :sikle:


#4

Pal sa for siden:

Den så fantastisk ut :-)


#5

shailene sa for siden:

Ja, de var virkelig knallgode! Så bra at du fikk lyst til å prøve oppskriften, snixy. Håper den faller i smak :)


#6

Benzo sa for siden:

Denne ble faktisk ganske god, litt bismak, men noe annet er ikke å forvente med kunstig søtning. Kommer til å lage den igjen!


#7

Supera sa for siden:

Kunstig søtning? Da har du ikke fulgt oppskriften... Hvilken søtning brukte du?


#8

Benzo sa for siden:

Jeg vet at sukrin ikke er kunstig, burde satt det i hermetegn. Uansett smaker det ganske anderledes enn farin.


#9

shailene sa for siden:

Så bra at den ble vellykka, benzo :)

Hehe, ja. Sukrin i seg selv smaker jo "annerledes" for å si det pent.. Men jeg merket ikke noe til bismak med bare 50 gram. Prøvde først med 75 gram, da ble det litt bismak merka jeg, men du er sikkert mer "følsom" for smaken enn meg da! Går nok helt fint å erstatte Sukrinet med 20-30 gram ekstra Tagatesse. Grunnen til at jeg ikke bruker kun Tagatesse, er at jeg ikke tåler det så bra.


#10

Benzo sa for siden:

Ja, jeg skal prøve mer tagatesse neste gang. Uansett var det en av de bedre lavkarbokakene jeg har smakt.


#11

mofe sa for siden:

Åh herre... de så SYKT gode ut! Skal definitivt prøves, tror jammen meg at jeg har de fleste ingrediensene allerede - bortsett fra Tagatesse.. kan jeg bruke noe annet istedet? Har f.eks stevia, sukrin og sukrimelis?
:)


#12

shailene sa for siden:

De blir ikke særlig brownie-aktige uten Tagatesse. Har prøvd å lage lavkarbobrownies med andre søtstoffer, men syns ikke det funker fullt så bra.. Tror heller jeg ville fått tak i Tagatesse først, tror ikke denne oppskriften vil bli helt vellykka uten. :)


#13

Kuredu sa for siden:

Lagde en porsjon i kveld, veldig godt altså! Hadde ikke stor nok form så måtte bruke muffinsformer i tillegg til form. Det beste var at den ikke ble "eggete"!


#14

shailene sa for siden:

Så bra at du likte oppskriften! Ja, er ikke så glad i sånne eggebrownies jeg heller :p


#15

Bakasura sa for siden:

Hvor får man kjøpt tagatesse?



#17

Nephilia sa for siden:

Bakte denne idag og den ble utrolig god! Takk for oppskrift!
Gjorde noen endringer,
halverte kakaomengden og tilsatte 100 gram smeltet mørk sukkerfri Cloetta,
kuttet ut Sukrinmelis og brukte 130 gram Tagatesse,
brukte vanlig saltet smør,
og tilsatt 1/2 ts bakepulver.

Ble ikke så veldig seig, men smelter omtrent på tungen. Kjempegod:)


#18

Leyyda sa for siden:

Det høres ut som det blir veldig mange biter. Kan man fryse den?


#19

Yonah sa for siden:

Det blir en vanlig stor brownies(halv langpanne). Kan ikke skjønne at det ikke går an å fryse den, ikke noe som tilsier at an ikke kan.
Røra er kjempegod, smaker som vanlig brownies. Tror jeg kunne spist hele røra rå:lol:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.