< Tilbake til oversikten

Bjørkesaft

#1

Bik sa for siden:

Holder på med et spennende forsøk. Vi skal tappe sevje fra bjørka. Bjørkesaft kan brukes i matlaging, kokes til sirup, brukes som marinade m.m.
Søtstoffet som finnes naturlig i bjørkesevja inneholder xylitol, sa da må det vel være ok å bruke for oss lavkarbere også :)
Noen som har forsøkt seg på dette?


#2

Kanutten sa for siden:

Jeg har kun laget bjørkete. Det var faktisk godt!


#3

Bik sa for siden:

Lagde du te av bjørkeblader da?


#4

krokodillen sa for siden:

Jeg har laget sjampo av bjørkeblader.


#5

Bik sa for siden:

Åh....her får vi jo mange spennende utnyttelser av bjørka :)
Om vi får til å tappe saft, så skal jeg prøve å koke bjørkesirup av den :)


#6

Kitt sa for siden:

Xylitol oppfattes som sukker i kroppen og gir blodsukkerstigning! Har jeg lært!:p


#7

Bik sa for siden:

Skitt :(
Trodde jeg hadde funnet et supert gratis og naturlig søtningsmiddel. Vel vel.....spennende uansett :)


#8

Kitt sa for siden:

Er jo helt klart et naturlig, bra alternativ, men bruken bør nok ikke overdrives! ;)


#9

Kanutten sa for siden:

Bjørka er:

Man får kjøpt bjørkete på helsekost. :ja: Jeg lager te av bladene.

Mer om bjørka...


#10

Bik sa for siden:

Vi fikk 3 liter bjørkesaft. Dette er putta i fryseren og skal brukes i brøddeigen. Leste at det ble god heving når man brukte det i gjærdeiger.

Må vel plukke litt bjørkeblader etterhvert, og lage te :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.