søtning (jeg brukte ganske mye i denne porsjonen, av "frykt" for avocadosmaken. ca 3 ss sukrinmelis, 1 ss tagatesse, og 1 ts agavesirup)
...Mengder justerer du etter smak, selvfølgelig, og du kan sikkert bruke vanlig fløte eller lignende istedet for kokos hvis du ønsker/tåler det.
Alt sammen kjøres i stavmikserbolle/foodprocessor/lignende til en jevn, glatt, grønn masse. Fordeles deretter i ispinneformer (dette var nok til å fylle 9 av mine). Frys i minst 4-5 timer før inntak.
Forfriskende ispinner! Smaken var veldig merkelig først, men konklusjonen ble at det var godt - perfekt kremete, kjølig og knallgrønt i sommervarmen. Og så blir man mett i tillegg...
Jøss! Er jo nesten nøyaktig samme oppskrift som kokos/avocado-smoothien jeg pleier å lage, jo! (Men jeg koster på meg en liten neve bringebær, og kanskje et egg i tillegg).
Ja det meiner eg du skal kunne finne både her og der, Furine. Eg kjøpte former i fjor (oj, det hugsar eg nettopp no, i ein annan tråd sa eg at eg ikkje hadde :rolleyes:) og eg meiner det var på ICA Maxi. På denne tida av året ser eg for meg at du kan finne former hos mange. Nille har sikkert.
Dette høres spennende ut.. Jeg har aldri spist avocadoen på annen måte enn guacamole eller i salat, så jeg føler meg litt skeptisk. Men hvis dere mener det er godt små tror jeg at jeg må forsøke dette. Etter at jeg kuttet melkeprodukter har jeg en usansynlig cravings på is, men kan jo ikke spise det.. Så dette må jo være et sunt alternativ.
Så god ide :) . Avocado er jo en god kilde til fett. Kan sikkert også smaksetes med litt funlight saft for variasjon, selve avokadoen smaker jo ikke s mye.
En liten neve frosne bringebær er i alle fall helt konge i denne oppskriften når man lager smoothie, kan ikke forestille meg annet enn at det også gjelder i isen. ;)
Dytter opp denne jeg. Lurer på om denne isen ble slik hard hjemmelaget is gjerne blir?
Jeg laget akkurat en helt fantastisk sjokoladepudding av 1avokado, 2ss kakao 2ts tagatesse og vaniljepulver. Og da kom jeg til å tenke på denne isen din. Kunne jo bli god sjokoladeis.
Jeg har blitt en del mer begeistret for avocado siden jeg postet denne. :p Nå lager jeg samme type sjokoladepudding som deg, og tror at den i seg selv sikkert gjør seg bra som is, også uten ekstra kokosmelk eller annen væske.
Såvidt jeg kan huske så ble dette i ispinneform faktisk kremete, men trengte litt mer tid på å mykne opp enn ordinær fløteiskrem.
Har planlagt å prøve å lage avocadobasert iskrem i ismaskinen også. Skal rapportere. ;)
Du må gjerne prøve avokadois i ismaskin! Jeg lurer på det nemlig...
Den sjokoladepuddingen var god, smakte nesten som det var banan i den.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.