< Tilbake til oversikten

Nesten krise

#1

Sothøna sa for siden:

Hei hei :)

Har akkurat kjøpt meg ny ovn,
og skal prøve stektovnen for første gang til baking,
hva gjør jeg når jeg steker marengs??

Har fulgt instruksjonsboken til ovnen,
men da ble den bare seig :eek:

Bruker dere vanlig over/undervarme,
eller bruker dere varmluft??

Håper noen er dreven i dette og kan hjelpe meg :o


#2

Gerd sa for siden:

Stek marengsen i en forvarmet ovn på 100 grader i 1 time.(ikke varmluft) Greit å gjøre om kvelden. Og slå av ovnen og la marengsen hvile til dagen etter. Med lukket dør.
( sa min søster på tlf nå. Hennes blir alltid tørre utenpå og litt seige inni :))


#3

Sothøna sa for siden:

Ok, puhh...det stod 100 grader på vanlig over/undervarme i 2-3 timer,
men det stod også at en kunne bruke varmluft,
men den har nå stått på i 2,5 timer på 100 grader i vanlig over/under,
men den er fremdeles seig i kjenne på,
skal jeg bare slå av da kanskje å la den tørke over natta og se hvordan det da blir :o

Takk for svar Gerd :klem:

Har forsyne meg bedt en hel umasse med folk den 17, så kan da ikke stå her uten noe til kaffen heller :eek:


#4

Sothøna sa for siden:

En liten oppdatering :)

som sagt så hadde jeg stekt den i 2 timer da jeg la inn krisesituasjonene her,
og etter en kjapp vurdering der jeg fant ut at jeg ikke hadde noen ting å tape,
så satte jeg ovnen på varmluft, 100 grader i en time til,
og nå er den sprø :heia:

smaken får bli en annen sak,
de får spise det de får :p

Jeg har uansett tenkt å dekke den med krem og jordbær,
så da går det vel ned uansett tenker jeg :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.