Skal handle snart 3 pakker / 1.8kg fra iHerb og jeg lurer på et par ting.
Hvorfor kjøper man flytende Stevia med smak av vanilje / karamell osv istedenfor ren Stevia og så evt ekstrakter av vanilje?
Er det ikke fordel til tider å kun legge til søtsmak uten ekstra smak?
Er det noe jeg bør bestille som jeg ikke har satt opp på lista? (Tenker ikke da på vitaminer/mineraler, skal ta en blodprøve hos legen før jeg begynner å kjøpe kosttilskudd)
Ja takk, begge deler? :) Jeg har hatt ganske lite bruk for smakssatt stevia, men det er greit til å feks piffe opp en vannflaske iblant. Andre bruker dem flittig i bakst. De finnes jo i smaker man ikke nødvendigvis finner, eller trenger å ha et lager av alternativer til.
Hva du "bør" bestille er det bare du som vet! Man lever utmerket lavkarbo med bare mat man kan handle på Rema, om det er det som er spørsmålet. :) Med kokosmel og mandelmel har du gode baser for det meste av bakst også. Det er jo ingen krise om du finner ut at det er mer du ønsker deg og vil bestille senere.
En del amerikanske oppskrifter bruker stevia med smak. Ellers er vel fordelen at det er enklere og kanskje billigere å ha et sånt kombinert produkt? Jeg har alltid vaniljesteviaen min stående sammen med salt og krydder på spisebordet, fordi den passer så godt i alt :)
Vær obs på at det kokosmelet har mer karbo enn melet de fleste her bruker, det var jeg ikke klar over da jeg bestilte det, men har nå brukt opp posen og bestilt det fra Aman Prana eller hva det var istedet.. Kokosflakene på iherb (fra samme merke som melet) er veldig grei godis og til å lage hjemmelaga musli da. Og det mandelmelet du har bestilt er malte mandler, ikke fettredusert mel som brukes i de fleste oppskrifter, mulig du vet det, men jeg bomma på den også da jeg bestilte første gangen :p
Jeg bruker vanlig stevia i teen og har også vaniljestevia som jeg f.eks. bruker i naturell yoghurt, det er jo mye enklere å dryppe 5 dråper fra den flaska i skåla enn å skulle mikse natruell stevia og vaniljeekstrakt og få det riktige blandingsforholdet. :) Synes jeg da. :) Og det kostet jo ikke mange kronene for en flaske heller.
Rin, Helt klart, jeg har levd på grønnsaker og kjøtt siden jeg begynte med Atkins i Januar, og jeg har i grunn klart meg fint. Men nå syns jeg trenger litt mer variasjon i måltidene, og noen "sunne" søtsaker som jeg kan kose meg litt med av og til.
Det jeg tenkte på når jeg spurte om jeg trenger noe mer, så var det i hensyn til evt oppskrifter o.l. F.eks. hadde jeg ikke hatt søtningsmiddel på lista så hadde det vært en av tinga jeg burde kjøpe. :)
Men ja, er fort gjort å bestille en gang til. :)
Shailene, jeg vet det hadde mer karbo enn vanlig har lest at folk har kjøpt 4kh/100g mel. Men hvor mye koster det og hvor kan man få kjøpe det?
Jepp visste at dette melet ikke var fettredusert, men bortsett fra at det smaker mer mandler av melet, så kan man vel bruke det i oppskrifter som om det var fettredusert? Det er vel ikke noe negativt med det melet kontra det som er fettredusert?
TrillTrall, ja ser den, hmm tror det blir en 4. pakke snart, så kan jeg vente med smaktilsatt Stevia med det første. :)
Fettredusret mel suger mye væske, malte mandler gjør jo ikke det, så hvis du erstatter fettredusert mel med dette må du bruke mindre fett og væske i oppskrifta, og det blir nok ikke alltid like vellykka. Men negativt og negativt.. Begge er jo supre til sitt bruk, men de oppfører seg ganske forskjellig i bakst. Mel av malte mandler blir det kjempegode kjeks av, og gode mandelkaker og sjokoladekaker. Det fettreduserte ligner mer på vanlig mel og funker bedre i brød, lefser, pizzabunn, osv.. Fettredusert mandelmel og lavkarbo kokosmel har vel de fleste helsekostbutikker, eller lavkarbotorget og kinsarvik hvis du vil bestille :)
Jeg bruker både mandelmelet og kokosmelet du har på lista, og er fornøyd med begge! Mandelmelet bruker jeg blant annet til denne: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27631
Miracle Noodles synes jeg er bortkastede penger, men du må nesten prøve selv; mange som er fornøyd med pasta-erstatninger. Jeg foretrekker å strimle opp litt squash :p
Jeg er mest fornøyd med stevia i pulverform. Bruker det stort sett bare når jeg drikker te eller føler for litt søtning av tyrkisk yoghurt. Jeg har kjøpt den ene flytende steviaen med english toffee som mange her inne bruker, men den var ikke noe for meg... Liker forresten ikke sukrin heller, så det kan godt hende det er jeg som er sær! :rolleyes:
Ellers er ceylon-kanel og macadamia-olje på lista over iHerb-varer jeg alltid har i skapet og bruker ofte, men det er jo veldig individuelt hva man bruker mye av.
shailene, tror jeg hopper over kokosmelet jeg fant og går for det du linket til. Det fra iHerb har 5 ganger mer sukker per 100g. Det er litt for mye.
Men mandelmelet fra iHerb har faktisk dobbelt så lite sukker som det du linket til. Så det tror jeg satser på, og se hvordan det blir å bake med det. I verste fall så kan jeg bruke det sammen med peanøtt melet for kjeks o.l. :)
Vet du om Arman kokos melet kan fås billigere et annet sted? Med frakt så blir det 200kr for 500gr. :/
Reason, takk for oppskriften. :)
Jeg må nesten prøve miracle noodle, har på følelsen at med en god del bacon, fløte og ost (carbonara) så bli det i det minste spiselig hvis det ikke blir godt. :)
Kanel bruker jeg ikke så mye, ikke enn i alle fall. Olje har jeg masse av, jeg er glad i oliven olje og nå blir det kokos olje også. :)
om du vil mekke egen sjokolade kan du kjøpe denne www.iherb.com/Ghirardelli-Premium-Baking-Bar-Unsweetened-Chocolate-4-oz-113-g/33026
og bare tilsette søtning og nøttemel/proteinpulver evnt mer smør eller fløte.
Husk at frakten blir dyr om vekta overstiger en viss vekt og at du ikke må bestille for mer enn 200 kr for å unngå toll . bestill heller flere pakker og fordel de tunge sakene jevnt
Grunnen til at fettredusert mandelmelet har mindre karbo er jo bare at væsken er tatt vekk da. Det er på en måte mer konsentrert, så i oppskrifter med fettredusert mel bruker du gjerne færre gram mel enn i oppskrifter med malte mandler.. Uansett er det jo bare snakk om 8 g karbo per 100 gram da.. Og i ett helt brød bruker jeg f.eks. bare 50-70 gram, så uansett hva du lager blir det veldig lite karbo per porsjon! Men som jeg skrev så har de jo litt forskjellige bruksområder, jeg har alltid begge deler i hus.. Men du kan jo alltids starte med en av delene så ser du jo etterhvert om du trenger det andre melet også :)
Ang. kokosmelet vet jeg egentlig ikke.. Hvis du kommer deg til en helsekostbutikk sånn fysisk slipper du jo å betale frakt da. Kinsarvik har 1 kilos kokosmel som du sparer litt på sånn i kilopris, men husker ikke om de har dyr frakt.. www.kinsarvik.no/products/33659-aman-prana-cocos-mel-glutenfritt-1-kilo.aspx
Ser også det er veldig delte meninger om de liksomnudlene.. De har litt småfunky konsistens, men med en god saus (eller pesto!) og litt ønsketenking er de slett ikke så verst etter min mening :p
www.allergimat.no har kokosmel til 140 kr og gratis frakt. La nettopp inn ei STOR bestilling der selv.. Syns de hadde veldig bra utvalg innen bakegreier og sånt ihvertfall, hvis du finner noe mer du trenger.
Soyaproteinet smaker godt. Eggehviteproteinet fikk jeg vondt i magen av. Forskjellen er at med eggehviteprotein kan du lage mer fluffy mat, som å tilsette i marengs og lage marengsaktigfluffy lefse mens soyamelet gir en kompakt konsistens.
Takk for svar alle sammen, da er 3 pakker på vei til meg. Bestilte også flytende stevia med smak av toffee og vanilje for å fylle opp den siste pakken. :)
Et tips for alle som ikke har lagt merke til det, det er mulig å sortere etter vekt, slik finner man lette interessante ting som gjerne ikke koster mye slik at man fyller opp pakken til 4lbs grensen. ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.