Jeg skal bake ei sjokoladekake til 17. mai, den skal pyntes som det norske flagget og jeg tenkte å bruke jordbær og blåbær på toppen. Men jeg trenger tips til noe hvitt jeg kan bruke også, krem utgår pga allergi. Noen som veit om det går an å smelte hvit sjokolade, avkjøle den litt, og sprøyte ut fine "stjerner" på ei kake med sjokoladekrem? Eller om melisglasur funker? Jeg ser for meg at glasuren vil blande seg sammen med sjokokremen og ikke se så hvit ut etter ei stund...
Eller fins det annen hvit kakepynt som jeg ikke har oppdaget ennå? :)
Bor på landet så er ikke det største utvalget i butikker her.
Er kokos et alternativ? Eller skjære ut striper i marsipan? Eller skive opp marsmellows? De to siste alternativene er jo med sukker, men det går kanskje an å få tak i/lage lavkarbomarsipan.
Kanskje prøve å lage en slags smørkrem av hvit sjokolade og usaltet smør, slik man kan gjøre med mørk sjokolade. Men det er jo melkepulver i hvit sjokolade da, siden du nevnte allergi?
Å lage pynten på forhånd, og så la den ligge å stivne er lurt. Både når det gjelder marsipan, melisglasur og smeltet (hvit) sjokolade. Og du kan bruke alle de tingene der.
Om det ikke er lavkarbokake du skal servere så kan du også lage en marsmallowsfondant (MMF) (smeltet marsmallows + melis), den blir veldig hvit, og fin og jobbe med (men smaker utrolig søtt etter min smak). MMF bruker du på samme måte som marsipan; så den kjevler du ut, og så kan du stikke ut for eksempel små blomster eller stjerner.
Om du ikke har smeltet hvit sjokolade før, vær litt obs, for den må du være forsiktigere med varmebehandling på enn vanlig kokesjokolade. Synes vannbad funker best.
Mye spennende som jeg ikke har tenkt på :) Trur jeg prøver meg på royal icing hvis det funker med sukrinmelis, også skal jeg se om jeg finner hvit kakepynt i en eller annen butikk som backup :)
Skjønte først ikke hva du mente med dette tipset, men så leste jeg akkurat dette blogginnlegget, bare at her er det blåbær som er siktet/ vendt med melis. Men blir kanskje litt isete smak med sukrinmelis? :confused:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.