< Tilbake til oversikten

Ostekake med sjokoladebunn og gelélokk (bilder)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Bunn:
100 g mørk kokesjokolade
125 g hakkede peanøtter (eller andre nøtter). Jeg finmalte de, men grovhakkede går også
1 ss kokosolje (kan droppes)

<strong>Ostefyll:</strong>

200 g philadelphiaost
3 dl kremfløte
1 dl sukrin
Saften av en lime

Gelelokk:
1 pk sukkerfri gele

Start med å smelte sjokoladen i vannbad sammen med kokosoljen. Grovhakk eller finmal nøttene og bland inn i sjokoladeblandingen. Ha i kakeformen, og sett kaldt til bunnen er stiv. Det går helt fin å sette den i fryseren.

Så starter du med ostefyllet. Bland osten og sukrinen godt sammen, og pisk fløte i en annen bolle. Så vender du kremfløten inn i osteblandingen. Tilslutt klemmer du ut saften av limen og blander forsiktig inn. Ha blandingen over bunnen. Også denne går det fint å sette i fryser for å bli fortere ferdig.

Gelelokket skal tilberedes som det står på pakningen. Settes i kjøleskapet, og så må du følge med. Når gelen begynner å stivne skal den helles over ostefyllet. Det går også an å sette gelen i fryseren, men da må du følge godt med, for det går fort!


#2

stinei sa for siden:

Det så skikkelig godt ut!
Kjenner du fremdeles godt ostedelen selv med en så kraftig bunn?


#3

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Den var veldig god, fatet var skrapet, men ikke før 2. dagen - den er veldig mektig :) Og ja, jeg syns man smaker ostedelen bra :D


#4

cathinka93 sa for siden:

Denne var dødsgod! Hadde 50 g smeltet meierismør i bunnen i stedet for kokosolje siden jeg ikke hadde det, og det ble veldig godt! NAM


#5

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Herlig, så godt at du likte den! :D


#6

Becky sa for siden:

Bruker du salte peanøtter?


#7

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Det gjorde jeg, men må innrømme at det var fordi jeg rett og slett ikke tenkte tanken på at jeg kunne bruke de uten salt :)


#8

Nord sa for siden:

Testet denne til en bursdagsfest og den slo virkelig an!
Kan fort bli en festfavoritt for min del:)


#9

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Gøy gøy gøy! Utrolig god syns jeg også :)

#10

Yonah sa for siden:

Er det meningen man skal bruke full mengde med vann i gelelokket? Det står jo ikke hvilken sukkerfrigele man skal bruke. Vanligvis bruker man halv mengde vann i gelelokk.


#11

Lich sa for siden:

Der var den igjen, den som ser så enormt god ut.
Lagrer den med flere bursdager i Oktober i bakhodet:)


#12

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Du kan benytte akkurat hvilken sukkerfri gele du vil :) Jeg husker ikke hvilken jeg hadde, men jeg lagde gele med akkurat den mengden med vann som sto på pakken. Vil du ha mer smak benytter du mindre vann tenker jeg :)


#13

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Laget den igjen til bursdager, alltid suksess. Ingen tror den er sukkerfri :)


#14

Becky sa for siden:

Hvor stor kakeform bruker du? Blir 26 cm for stor?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.