< Tilbake til oversikten

Peanøttkjeks av avfettet peanøttmel

#1

Yrla sa for siden:

[INDENT] Jeg prøvde meg på peanøttkjeks for andre gang igår og de ble anbefalelsesverdig gode. Her er oppskriften:

adas peanøttkjeks 9 mai (8 kjekstopper)

2 store egg vispes en kort stund
70 g peanøttmel fra iherb.com (avfettet peanøttmel)
20 g soyaproteinpulver, jarrows, iherb eller annen usøtet tørrvare
50 g sukrin
1 krm stevia
6 suketter i 2 ss kokende vann
2 g vaniljepulver eller essens
2 g kanel
2 klyper salt
2 g bakepulver

Legg 8 kladder ( bruk en spiseskje og en slikkepott) på et bakepapir. Stekes på 200 grader noen få minutter til de er gyldne.

146,1 g og 534 kcal, 23,67 g fett, 71,76g protein, 11, 34 g karbo.
Delt på 8:
66,75 kcal og 18,26g, 2,96 g fett, 8,97g protein, 1,42 g karbo. [/INDENT]


#2

psychgeek sa for siden:

Hei! Min kjære savner kjeks, så jeg leter etter noe sånt til ham. Tror du jeg kan bruke soyamel og malte peanøtter istedet?


#3

Yrla sa for siden:

Ja det tror jeg.


#4

senka sa for siden:

Da prøver jeg også med malte peanøtter;):)


#5

senka sa for siden:

Må vite tiden på steking ???:p


#6

Dietta sa for siden:

Tror det holder med noen få minutter senka. Prøv med 5-6 minutter, og se om de blir gyldne. Hvis de ikke er gyldne da, så øk med ett og ett minutt av gangen :)


#7

Yrla sa for siden:

Jeg kom på at avfettet peanøttmel trenger mer væske enn malte peanøtter.Så det er mulig dere må bruke en smule mindre væske. Pass på at det er minimalt med kokende vann dere bruker for å smelte sukettene.

Da jeg la de ut på papiret var de veldig seige, så seige at jeg nesten ikke fikk deigen av skjea. Jeg stekte de noen få minutter bare. Til de er tydelig stekt men ikke brente. Husk de skal bli tørre siden det er kjeks.

Jeg prøvde oppskriften med tre eggehviter isteden, men det ble langt fra like godt og ikke så sprø i konsistensen.

Jeg steker på 180 /200 grader midt i ovnen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.