Eller er de med tiden blitt utarmet akkurat som jorda de vokser i??
Jeg traff en bonde/gartner i dag og han sa det at det er minimalt med næring igjen i grønnsaker som masseproduseres. OG at folk trenger nok kosttilskudd i tillegg for å få i seg nok av det de trenger av vitaminer og mineraler.
Jeg er ikke overrasket. Husk at vi er tilpasset jeger/sanker-livsstil... de generasjonene som har kommet etter er bare en "blipp" av utviklingen som har gjort oss til det vi er i dag. Så vi trenger nok mye mer vitaminer/mineraler enn vi får i dag.
I dagens landbruk så
dyrker vi på de samme jordene som foreldrene våre, besteforeldrene, oldeforeldrene og tippoldeforeldrene våre dyrket på
vi bruker knapt nok husdyrgjødsel (som tross alt er en "mineralrik" gjødsel)
vi bruker kunstgjødsel som kalles "fullgjødsel", men som inneholder mest NPK og som forsurer jorda og som i sin tur medfører behov for kalking
vi bedriver IKKE lenger dyrkingsrotasjon (ikke alle planter krever det samme av gjorda, derfor brukte man tradisjonelt dyrkingsrotasjon for å få "mer" utav åkeren)
og vi sprøyter for å unngå ugressene som stortrives i store monokulturer...
Hva får vi? Jo - vi får mat som er vann, farge og sukker/fiber... satt veldig på spissen. Siden økologisk dyrking unngår en del av problemene med moderne landbruk så får vi styggere, mindre holdbar, men mer næringsrik mat der. ( Og nei - de er ikke lette å finne.)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.