Leste nettopp en liten artikkel i et ukeblad. Der stod det om tarmkreft og viktigheten med fiber som forebygging.
Det som var anbefalt som beste fiberkilde var fiber fra korn, erter, bønner og linser.
Lurer jo derfor på om man burde innføre litt mer kli i kosten. Hva tror/mener dere?
I dag spiser jeg knekkebrød med kli i, men ikke hver dag. Kanskje jeg skulle putte litt kli inn i rundstykkeoppskrifta mi også, for disse spiser jeg en gang om dagen :confused:
Dersom du spiser grønnsaker så får du i deg bra med fiber fremdeles. (En annen ting er at ekspertene er rett så uenige om hvilke fiber som er bra og hvilke som kan være skadelige.)
Spiser grønnsaker til alle måltider, samt nøtter og lavkarbobrød/knekkebrod en gang pr dag. Så er ikke bekymret for fiberinntaket, men om det burde komme fra korn også. Ikke godt å bli klok på alt :confused:
Har lest mye om hvor (potensielt) skadelig antibeitestoffene i kli er, så jeg har kutta ut kli sånn til daglig. Spiser nå fiber fra grønnsaker og bær, og noe fra mandelmel, kokosmel, fiberhusk og potetfiber som jeg bruker mye i bakst. Slik jeg har forstått det skal visst uløselig fiber (f.eks. fra korn) være viktig for god fordøyelse, og for å motvirke kreft, hemoroider, forstoppelse, etc.. Men dette får du fra skallet til grønnsaker og nøtter/frø også, er ikke nødvendig å spise korn for å få i seg det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.