< Tilbake til oversikten

Marianns oppnedkake

#1

Mariann S sa for siden:

Favorittkaka mi i oppveksten var oppnedkake. Har ikkje spist den på mange år,
men no har eg laga en lavkarboversjon av den, og den vart virkelig knallgod :)

[LEFT][/LEFT]

Botnen på kaka, som blir toppen:
125 g hasselnøtter - hakka i mindre bitar
50 g smelta smør
35 g tagatesse

Ha smør og nøtter i ei panne og bland sammen, mens smøret smeltar.
Ha oppi tagatessen når smøret er smelta og bland sammen. Avkjøl litt og ha
det oppi ei bakepapirkledd lita, rund form ( 24 cm ). Legg også ett bakepapir
på bakebrettet, for her kan det renne litt smør.

[LEFT][/LEFT]

Kakerøra:
4 eggekvitar
65 tagatesse
135 g hasselnøtter - finmales
2 ss smør - smelt
15 g bakepulver

Pisk stiv eggekvitane og ha oppi tagatessen, og pisk litt til. bland så inn oppmalte nøtter
og bakepulver. Bland til slutt inn det smelta smøret. Hell røra over nøtteblandinga.

Steikes på 160 grader, ca 35 minutt. Ha over ett bakepapir, so ikkje kaka blir brent.

Ta ut kaka og avkjøl den litt på rist. Snu den på ett anna bakepapir og
løsne nøttebotnen frå bakepapiret, du må kanskje hjelpe til litt med en kniv.

La kaka bli heilt avkjølt før du deler den i to lag med en skarp kniv.
Legg den nederste delen på ett kakefat og ha på vaniljekrem.

[LEFT][/LEFT]

Vaniljekrem:

1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem.
pisk opp litt egge/fløteblandinga før du blandar inn kremfløta.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D

Legg toppen på kaka opp på vaniljekremlaget, med nøttene opp.

[LEFT][/LEFT]

Server og nyt, ei nydelig kake :)

[LEFT][/LEFT]


#2

Yonah sa for siden:

ÅÅÅ, mamma mia, jaggu bra jeg ikke har nok nøtter i hus:lol: Denne kaka hørtes og så helt himmelsk ut! Må prøve å huske på den til en passende anledning!


#3

Dietta sa for siden:

Nyyydelig Mariann :sikle: Jammen glad jeg ikke så denne oppskriften tidligere i kveld - for da var jeg litt sugen gitt :eek:
(Må lage litt annen vaniljekrem da - for jeg greier rett og slett ikke vaniljekrem med jbk :hylgrine:)


#4

mysil sa for siden:

Denna så god ut :) Men blir det sånn slimete konsistens på kremen av JBKM?


#5

Dietta sa for siden:

Jeg synes den blir ekkel :eek: Mannen i huset synes det blir helt ok, så det er nok veldig forskjellig. Baker så utrolig sjelden, at hvis jeg trenger vaniljekrem, så bruker jeg de sukkerfrie posene med vaniljesaus fra Elodorado, og lager krem i stedet ;)


#6

Mariann S sa for siden:

Har prøvd å få fleire butikka her til å ta dei inn, men dei meina det går ikkje. kas butikka får du kjøpt den på dietta. kanskje eg må ha meg ei ny maserunde :)
Det kan hende det går å lage vaniljekremen uten JBK også. Varme opp fløte, eggeplommer og søtinga og vispe inn mjukt smør etterpå.
kanskje ha i litt gelantinpulver?? Hm, dette må eg prøve ut ;)


#7

Dietta sa for siden:

Jeg kjøper de på Meny. Har sjokoladepudding også, som blir en vanvittig god sjokolademousse hvis man lager den med krem i stedet for melk. Det er alltid bursdags- og jule kos for junior her i huset, og da må mamma smake også gitt ;)


#8

Dietta sa for siden:

Hvis ingen vil ta inn Mariann, så kan jeg godt kjøpe inn og sende deg i posten. Ikke noe problem :suss:


#9

Mariann S sa for siden:

Vi har ikkje Meny her, so om du vil det Dietta er du en skikkelig engel :klem::hearts:


#10

Dietta sa for siden:

Jeg shopper - og du sender adr på pm :D Bare hyggelig å kunne hjelpe :klem:


#11

Mariann S sa for siden:

Vi får avtale i mårgå.... kjem stadig vekk på at eg må prøve å legge meg litt tidligare..... skal stå opp 05.50 i mårgå :eek: So god natt :)


#12

Mariann S sa for siden:

Der var du ja :D sender deg pm i mårgå, no må eg legge meg :klem:


#13

Dietta sa for siden:

:sove:


#14

FrkMarge sa for siden:

Denne så goood ut :sikle:


#15

Momse sa for siden:

Ååå, denne skal garantert prøves!!!
[size=3][/size]
Jeg pleier å bruke gelatin i vaniljekrem og div mousser som skal brukes som kakefyll - funker veldig bra ;)


#16

Yonah sa for siden:

Kan ikke skjønne at man trenger johannesbrødkjernemel i kremen i det hele tatt. Det er jo eggeplommer i den, bare å varme på lav varme til kremen er stiv nok. Men jeg hadde nok holdt igjen en dl fløte og heller vende den pisket inn i avkjølt Vaniljekrem.


#17

rut311 sa for siden:

Går det ikkje an å lage kremen til ei suksessterte, til vaniljekrem? Uten så mykje smør i, og kanskje litt meir fløte, så vil eg seie at det blir vaniljekrem. Tenkte på deg som ikkje likar JBK. Om du søker på "påskegul suksessterte", så ligg det ei oppskrift her på forumet med ein god krem.


#18

Dietta sa for siden:

Går helt sikkert an å lage vaniljekrem uten jbk. Har bare brukt jbk en gang i vaniljekrem, men huff, huff. Som Imse sier også, eggeplommer alene kan jo også gjøre susen. Men, siden det er så veldig sjelden jeg baker lavkarbokaker, har jeg jukset med de sukkerfrie posene fra Eldorado. Synes de smaker veldig godt, selv om de ikke er hjemmelaget. Hvis jeg har bakt, spiser jeg bare et syltynt stykke, så det gjør ikke alverdens av skade :)


#19

frøken sa for siden:

Trenger ikke ha i smør.
Fløte, søtning, vaniljepulver og eggeplommer er alt som skal til. Får god og tykk krem av det :)


#20

Mariann S sa for siden:

Tusen takk for alle innspill og råd :)
no har eg testa, og sånn blir mi oppskrift då på vaniljekrem:
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse

Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.

Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når den er kald.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D

dette limer eg også inn i første innlegg, ingen grunn til å bruke JBK når det ikkje er nødvendig :stortsmil


#21

Bik sa for siden:

Hos allergimat.no kan man få kjøpt vaniljesaus uten sukker www.allergimat.no/butikk/s/products/view.html?p=5172640&c=4869325&g=false&ref=search
Den kan sikkert brukes. Ha i halv mengde veske, og blandes med krem etterpå.



#23

Mariann S sa for siden:

Denne vaniljekremen var berre so knallgod :) klarer ikkje la vere å smake, har nesten smakt den opp :D


#24

Dietta sa for siden:

Smake opp er utrolig fort gjort - nesten noe av det forteste jeg vet :eek:


#25

Mariann S sa for siden:

Ja, kjempefort :_plystre:


#26

Alynna sa for siden:

Jeg TAKLER IKKE den slimete munnfølelsen av jbkm i sauser, men jeg bruker xanthan gum istedet, spør etter det på apoteket. Det er mer glatt enn maizena/potetmel, men langt fra sånn ekkelt som jbkm. Kanskje en kombinasjon av xanthan gum og gelatin kan fungere.


#27

Mariann S sa for siden:

Eg brukar ikkje verken det eine eller andre, har forandra oppskrifta i første innlegget. Eggeplommane åleine gjer vaniljekremen tjukk nok :)


#28

BenteR sa for siden:

Smake opp :stortsmil Har aldri opplevd det krysser fingrene bak ryggen :_plystre:
Kaka så kjempegod ut, men et spørsmål; jeg har ikke somla meg til og kjøpe eller teste tagatesse.
Påvirker det blodsukkeret, og hvor kjøper dere det?


#29

rut311 sa for siden:

Helsekost.. lurer på om den har en GI på 2. Men jeg klarer ikke å bruke tagatesse. Blir dårlig i magen av veldig lite, aka maltitol. Dessuten smaker det kjemisk.


#30

Dietta sa for siden:

GI 2 er riktig. Vi synes det smaker godt her i huste da :)
Kjøper på helsekost, eller på nett (lavkarbohuset, funksjonellmat.no).


#31

BenteR sa for siden:

Hvor søt er den i foreksempel til sukrin?


#32

Dietta sa for siden:

Sjekk ut denne BenteR. Står at tagatose har 92 % av søtheten til sukker.


#33

Kristin_B sa for siden:

Mmmm...den kaken så farlig god ut! :sikle:


#34

BenteR sa for siden:

Takk for linken Dietta!
Da må det testes ut. Skal øyeblikk bestille hjem en del fra helskostnettbutikker, og da får den bli med på lista :D


#35

Dietta sa for siden:

Håper du tåler det bra da. Den mørke tagatosesjokoladen er også god, hvis du lurte på noen av de andre produktene også. Har også smakt den med appelsin, men den var det ikke særlig mye appelsinsmak i synes jeg. Er i ferd med å teste ut dem mørke sjokoladen i kake. Lurer nemlig på om den tåler mer enn 160 grader ;)


#36

Mariann S sa for siden:

Når eg brukte sukrin brukte eg mindre enn eg ville ha brukt av sukker, pga den kalde smaken, men då brukte eg gjerne splenda i tillegg.
Når eg gjere om høgkarbe kaker til lavkarbe, brukar eg ca 1/3 av sukkermengda når eg brukar tagatesse.

Og smaken i bakverket syns eg er nyyydelig :)


#37

Mariann S sa for siden:

Brukar tagatesse når eg lagar syltetøy også, knallgodt :)
Då brukar eg ca 20 g tagatesse på 400 g bær :)


#38

BenteR sa for siden:

Tusen takk for gode tips Mariann S:suss:


#39

nellie sa for siden:

Ser helt magisk ut:sikle:


#40

Kanutten sa for siden:

Jeg ser at du har ikke kakao i sukkerbunnen... Blir det mer ala Toscakake da?? Toscakake er nydelig! :sikle:


#41

Mariann S sa for siden:

Åhhhhhh ..... ja Toscakake :sikle:
Då steiker med nøttene på toppen, kanskje litt finare hakka.....
det må prøvast :)


#42

Kanutten sa for siden:

Daaaaa fikser du vannbakkels også?? :sikle: :spent:


#43

Kanutten sa for siden:

Jeg fant noe som ligner vannbakkels!!!

Kan du teste? :snill:


#44

Mariann S sa for siden:

Ooooooo, det hadde vore noke det :sikle: det kan no vere eg prøva... ja det skal eg... tenk då, fulle av vaniljekrem :sikle:

#45

Mariann S sa for siden:

Vente til over 17. mai då ;) :geip:


#46

Dietta sa for siden:

NEI jenter - IKKE mere kake nå..............:sikle:


#47

Mariann S sa for siden:

Rett før eg begynner å kokkelere, men eg holder meg i nakkeskinnet :spent:


#48

Dietta sa for siden:

Jeg vet det er tøft for deg - men hold ut, hold ut :p


#49

Mariann S sa for siden:

Eg holder kaffekoppen med begge hendene :D (unntatt når eg skriver her då ;))

#50

Kristin_B sa for siden:

Slenger meg med :sikle: Jeg liker kake!!! :lol:


#51

Mariann S sa for siden:

JA, kake er godt :sikle: spørs om det ikkje blir både vannbakkels og toscakake i mårgå :lol: (NEI NEI, no må eg gi meg :snill:)


#52

Kristin_B sa for siden:

Jeg går og spiser litt smør, og så legger jeg meg :lol: Natta kakeelskere!


#53

Mariann S sa for siden:

:lol: natta


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.