Favorittkaka mi i oppveksten var oppnedkake. Har ikkje spist den på mange år,
men no har eg laga en lavkarboversjon av den, og den vart virkelig knallgod :)
[LEFT][/LEFT]
Botnen på kaka, som blir toppen:
125 g hasselnøtter - hakka i mindre bitar
50 g smelta smør
35 g tagatesse
Ha smør og nøtter i ei panne og bland sammen, mens smøret smeltar.
Ha oppi tagatessen når smøret er smelta og bland sammen. Avkjøl litt og ha
det oppi ei bakepapirkledd lita, rund form ( 24 cm ). Legg også ett bakepapir
på bakebrettet, for her kan det renne litt smør.
[LEFT][/LEFT]
Kakerøra:
4 eggekvitar
65 tagatesse
135 g hasselnøtter - finmales
2 ss smør - smelt
15 g bakepulver
Pisk stiv eggekvitane og ha oppi tagatessen, og pisk litt til. bland så inn oppmalte nøtter
og bakepulver. Bland til slutt inn det smelta smøret. Hell røra over nøtteblandinga.
Steikes på 160 grader, ca 35 minutt. Ha over ett bakepapir, so ikkje kaka blir brent.
Ta ut kaka og avkjøl den litt på rist. Snu den på ett anna bakepapir og
løsne nøttebotnen frå bakepapiret, du må kanskje hjelpe til litt med en kniv.
La kaka bli heilt avkjølt før du deler den i to lag med en skarp kniv.
Legg den nederste delen på ett kakefat og ha på vaniljekrem.
[LEFT][/LEFT]
Vaniljekrem:
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse
Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.
Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem.
pisk opp litt egge/fløteblandinga før du blandar inn kremfløta.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D
Legg toppen på kaka opp på vaniljekremlaget, med nøttene opp.
ÅÅÅ, mamma mia, jaggu bra jeg ikke har nok nøtter i hus:lol: Denne kaka hørtes og så helt himmelsk ut! Må prøve å huske på den til en passende anledning!
Nyyydelig Mariann :sikle: Jammen glad jeg ikke så denne oppskriften tidligere i kveld - for da var jeg litt sugen gitt :eek:
(Må lage litt annen vaniljekrem da - for jeg greier rett og slett ikke vaniljekrem med jbk :hylgrine:)
Jeg synes den blir ekkel :eek: Mannen i huset synes det blir helt ok, så det er nok veldig forskjellig. Baker så utrolig sjelden, at hvis jeg trenger vaniljekrem, så bruker jeg de sukkerfrie posene med vaniljesaus fra Elodorado, og lager krem i stedet ;)
Har prøvd å få fleire butikka her til å ta dei inn, men dei meina det går ikkje. kas butikka får du kjøpt den på dietta. kanskje eg må ha meg ei ny maserunde :)
Det kan hende det går å lage vaniljekremen uten JBK også. Varme opp fløte, eggeplommer og søtinga og vispe inn mjukt smør etterpå.
kanskje ha i litt gelantinpulver?? Hm, dette må eg prøve ut ;)
Jeg kjøper de på Meny. Har sjokoladepudding også, som blir en vanvittig god sjokolademousse hvis man lager den med krem i stedet for melk. Det er alltid bursdags- og jule kos for junior her i huset, og da må mamma smake også gitt ;)
Ååå, denne skal garantert prøves!!!
[size=3][/size]
Jeg pleier å bruke gelatin i vaniljekrem og div mousser som skal brukes som kakefyll - funker veldig bra ;)
Kan ikke skjønne at man trenger johannesbrødkjernemel i kremen i det hele tatt. Det er jo eggeplommer i den, bare å varme på lav varme til kremen er stiv nok. Men jeg hadde nok holdt igjen en dl fløte og heller vende den pisket inn i avkjølt Vaniljekrem.
Går det ikkje an å lage kremen til ei suksessterte, til vaniljekrem? Uten så mykje smør i, og kanskje litt meir fløte, så vil eg seie at det blir vaniljekrem. Tenkte på deg som ikkje likar JBK. Om du søker på "påskegul suksessterte", så ligg det ei oppskrift her på forumet med ein god krem.
Går helt sikkert an å lage vaniljekrem uten jbk. Har bare brukt jbk en gang i vaniljekrem, men huff, huff. Som Imse sier også, eggeplommer alene kan jo også gjøre susen. Men, siden det er så veldig sjelden jeg baker lavkarbokaker, har jeg jukset med de sukkerfrie posene fra Eldorado. Synes de smaker veldig godt, selv om de ikke er hjemmelaget. Hvis jeg har bakt, spiser jeg bare et syltynt stykke, så det gjør ikke alverdens av skade :)
Tusen takk for alle innspill og råd :)
no har eg testa, og sånn blir mi oppskrift då på vaniljekrem:
1,25 dl fløte
4 eggeplomma
1 ts bourbon vanilje
ca 25 g tagatesse
Bland dette i panne og varm opp under omrøring heile tida.
Det vil tjukne ettersom det blir varmt.
Avkjøl i kjøleskap.
Ta så 1,25 dl fløte og pisk til krem, og bland med den avkjølte egge/fløteblandinga, pisk den også lett opp når den er kald.
Voila, nyyyydelig vaniljekrem :D
dette limer eg også inn i første innlegg, ingen grunn til å bruke JBK når det ikkje er nødvendig :stortsmil
Jeg TAKLER IKKE den slimete munnfølelsen av jbkm i sauser, men jeg bruker xanthan gum istedet, spør etter det på apoteket. Det er mer glatt enn maizena/potetmel, men langt fra sånn ekkelt som jbkm. Kanskje en kombinasjon av xanthan gum og gelatin kan fungere.
Smake opp :stortsmil Har aldri opplevd det krysser fingrene bak ryggen :_plystre:
Kaka så kjempegod ut, men et spørsmål; jeg har ikke somla meg til og kjøpe eller teste tagatesse.
Påvirker det blodsukkeret, og hvor kjøper dere det?
Helsekost.. lurer på om den har en GI på 2. Men jeg klarer ikke å bruke tagatesse. Blir dårlig i magen av veldig lite, aka maltitol. Dessuten smaker det kjemisk.
Håper du tåler det bra da. Den mørke tagatosesjokoladen er også god, hvis du lurte på noen av de andre produktene også. Har også smakt den med appelsin, men den var det ikke særlig mye appelsinsmak i synes jeg. Er i ferd med å teste ut dem mørke sjokoladen i kake. Lurer nemlig på om den tåler mer enn 160 grader ;)
Når eg brukte sukrin brukte eg mindre enn eg ville ha brukt av sukker, pga den kalde smaken, men då brukte eg gjerne splenda i tillegg.
Når eg gjere om høgkarbe kaker til lavkarbe, brukar eg ca 1/3 av sukkermengda når eg brukar tagatesse.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.