Pannekaker/ Tortillalefse
3 egg
30 g ketolyse bakemiks
1 lita ts fiberhusk
0,5 dl fløte
0,75 dl vatn
Pisk egga, og visp inn bakemiks og fiberhusk.
Bland til slutt inn fløte og vatn, lat blandinga stå 10-15
minutt. Røra skal vere lik ei vanlig pannekakerøre.
Pisk den litt før du begynner å steike. Røra her er nok til 5 pannekaker.
Ei lita ause på steikepanna, på middels varme. Ha smør i steikepanna.
Vend steikepanna so du får røra utover. Dei er lette å snu.
Eg oppbevarte dei i en håndduk mens eg steikte, sånn at dei skulle holde seg mjuke.
[LEFT] [/LEFT]
Nytes som pannekake med feks steike bacon og blåbærsyltetøy.
Eller med Sukrin+, som egnar seg veldig godt som strøsukker.
Skal du bruke pannekakene som tortillalefse, rullar du dei inn i handduken,
gjerne med matpapir/bakepapir mellom lefsene og legg dei i en plastpose.
oppbevar dei i kjøleskapet.
Eg varma dei ikkje opp før eg brukte dei som lefser, det var ikkje nødvendig.
Dei var kanskje litt skjøre, men smaken var veldig god, kanskje fordi dei var
smaksnøytrale. So fikk dei ikkje det litt seige konsistensen som dei får dei
eg har steikt i ovnen.
Det er kanskje lettast å spise om du rullar lefsene, og ikkje brettar dei som
eg gjorde. Men no var mine ganske overfylte då, kanskje ikkje nødvendig
det heller - hihi.
Denne så fristendes ut:) jeg har veldig lyst å prøve meg på noen lavkarbo pannekaker. Er det mye egg smak av disse? eller smaker det pannekaker?
Angående den ketolyse bakemiksen, får ikke man sånt på MENY nå? jeg såg at de hadde lavkarbo/ketolyse produkter...
Dette skal jeg prøve en gang :D skal til Sverige å kjøpe bakepro i morgne, så da har jeg alt jeg trenger i hus! Gleder meg allerede, salat som lefse blir man liksom litt lei av i lengden!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.