< Tilbake til oversikten

Går alle ned når de kutter ut melkeprodukter ved platå?

#1

Yrla sa for siden:

Ja jeg lurer på om dette funker for alle som prøver å komme videre ned når det går tregt eller har stanset opp. Har du prøvd uten at det funka? Og jeg lurer på det samme når det gjelder nøtter og frø. Problemet er å vite om det handler om energioverskudd eller intoleranse, men du kan nevne det selv hva du tror.


#2

Nordmørsloppa sa for siden:

når jeg kutta melkeprodukter så gikk jeg raskere ned en tidligere..også fant jeg ut at jeg reagerte dårlig på melkeprodukter da jeg spiste/drakk det etter en stund opphold.
Jeg tror det kommer av intoleranse mot melkeproteiner( med meg) og også at jeg derfor fikk cravings på mekeprodukter. Noe som kjennetegner proteinintoleranse mot melkeproteiner.
Melk ( og korn) gir meg forøvrig kviser,tørr hud, ADHD synptomer, psoriasis, dårlig søvn, dårlig mage, hodepine, mindre energi...Ja .. jeg har rett og slett blitt ett nytt menneske etter at jeg kuttet ut melkeprodukter og korn.
:p
Nøtter og frø spiser jeg derimot litt av..men ikke mere en det de ville gjordt i steinalderen..altså ett frø her..og ett frø der..og hanskje en håndfull nøtter innimellom. Merker ingen negativ reaksjon på det.


#3

Tarato sa for siden:

Interessant problemstilling! Jeg har holdt meg unna melkeprodukter (unntatt norvegia som jeg spiser på knekkebrød) i perioder, og synes i alle fall å se at jeg er mindre hoven/oppblåst når jeg er uten - og at dette kommer tilbake hvis jeg spiser rømme/fløte. Det er så merkbart at jeg har planer om å forske litt mer på det framover....

Er derfor spent på å høre andres erfaringer.


#4

FrkMarge sa for siden:

Jeg har også lurt på om je burde prøve å kutte ut meieriprodukter i en periode for å se.
Men hvordan får dere i dere nok fett da?
Det er liksom fløte, rømme, smør og ost som er de viktigste fettkildene mine:confused:

Nøtter er jeg veldig kresen på, og kokos er ikke favoritten, hasselnøtter og mandler liker jeg ikke utenom i bakverk. Majones er heller ikke noe jeg orker å spise særlig av.

Får dere virkelig nok fett via, kjøtt, fisk og avokado osv?:confused:


#5

Nordmørsloppa sa for siden:

kommer lett opp i 130g fra fett i alle fall...det gjennom MYE rødt kjøtt, en del avokado, oljer, nøtter, cocosa, beinmarg, laks, ørret


#6

langaard sa for siden:

Beinmarg:confused:


#7

Åssi sa for siden:

Haha! hadde samme uttrykket når jeg leste det:blinke:


#8

Yrla sa for siden:

Frk. Marge : smør er ikke noen stopper, tror jeg, siden det nesten bare er fett, så det skal ikke være noe problem å få nok fett uten ost, rømme etc.


#9

Nordmørsloppa sa for siden:

en kilde til mye godt fett og vitaminer/mineraler:D
bruke det i sodd , supper, granityrer, sauser...osv...gir veldig god smak:p


#10

bligravid? sa for siden:

Og hvordan får du tak i det? Ser for meg forvirra :confused: blikk når jeg spørr på rema :D


#11

monima sa for siden:

Jeg har klart å gi opp rømme og fløte,tror fløte er en stopper for meg. Menjeg klarer ikke å gi opp ost altså. Kanskje jeg skal prøve en uke å se hva som skjer, men kjedelig da


#12

FrkMarge sa for siden:

Jeg reagerte ikke fullt så rart som de andre her, for jeg er vokst opp med en mor som laget suppe på margbein og vet hvor viktig dette er for å få skikkelig smak på kraften. Vi pleide å sloss om de bitene med mest marg i og slurpe den i oss når vi spiste suppe :sikle:
Går det an å få tak i det på andre måten enn å kjøpe margbein i kjøttdisken/slakterforretning?
Er det virkelig noen som har tatt seg bryet med å ta det ut av beina???:confused:


#13

Nordmørsloppa sa for siden:

margen pipler jo frem fra bein med marg i...altså rørknoklene på dyret. Da må du spørre etter kjøtt som ikke er filetert, gjerne lårbein.
Jeg har tilgang på elgkjøtt fra en venn i jaktsesongen..kjøper inn en del lårbein, og legger rett og slett beinet( etter filetering) i en stor kaserolle for å koke ut krafta:p Mulig du må dele rørknokkelen på større dyr for å få plass i kaserollen.
De har nok ikke slikt på rema 1000 nei


#14

FrkMarge sa for siden:

De ligger ofte i frysedisken, oppdelt og blir kalt kraftbein, suppebein ol;)
Lårbein hovedsakelig fra storfe er ganske lett å få tak i. De er delt opp i passelige stykker på 8-10 cm og er kjempefine å putte i suppegryta. Ellers kjøper man lårstykker med bein og bruker som suppekjøtt.


#15

Nordmørsloppa sa for siden:

aaaahhh:p hørtes lettvindt ut:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.