< Tilbake til oversikten

Hvor har det blitt av Landlord hermetiske tomater?

#1

Live77 sa for siden:

Vært i flere REMA 1000 butikker og finner de ikke lenger. Har kun et merke som heter REMA 1000, og det har flere karber en Landlord:mad:

Noen som vet?


#2

Rin sa for siden:

Landlord-merket har blitt erstattet av Rema-merket - og det er det samme produktet, men Landlord-tomatboksene hadde feil næringsinnhold. :cool:


#3

Live77 sa for siden:

Å, så det var ikke like lite karber som det sto nei :-( Kan søke erstatning for ikke stort nok vekttap da...hehe


#4

Alynna sa for siden:

Det er viktig å ikke stirre seg blind på variasjoner mellom merkene, når det gjelder råvarer uten tilsetninger. Det er ingen reell forskjell.

Det finnes ingen global, enstemmig vedtatt næringstabell for alle matvarer. Produsentene har ingen grunn til å være så pirkete som oss som finteller. De bruker første og beste liste de finner, som sannsynligvis er nøyaktig nok for de fleste tilfeller. Noen ganger gjøres det også slurvefeil. Enkelte produsenter av frosne bær er drøye nok til å hive på samme karbotall for alle bærene deres, enten det er bringebær eller jordbær. Noen glemmer å trekke fra kostfiber.

Husk også å ta høyde for vanninnhold i konsentrater. Mange her inne har f.eks kun sett på karboinnholdet på kokosmelkboksen, og plukket den som har minst karber. Disse har som regel minst av alt - ergo den som er mest spedd ut med vann :P I tillegg gjelder det som er nevnt over om unøyaktigheter og tabellforskjeller. Det er ingen grunn til å tro at kokosnøttene fra et område i thailand har 30% mindre fett eller 50% mer sukker, enn sine slekninger i et annet land.

Det er ingen produsenter som analyserer sine egne grønnsaker. De måler mengden av hver ingrediens, og slår opp. Hvor de handler råvarene sine fra, varierer litt fra sesong til sesong.

Tomatpure er også verdt å merke seg, jo billigere merke, jo mer vann inneholder de ofte, og jo lavere karboinnhold. Bruker man en mer konsentrert pure så trenger man jo mindre for å oppnå samme smak og konsistens!

Har man en ren råvare så er det lurt å ha i hodet en ca middelverdi, utifra det du har lest her inne og bakpå flere merker, og sil heller ut det som inneholder fortyningsmidler med karbo, som div. typer stivelse. Det har ikke noe formål annet enn å binde det tilsatte vannet, som du jo like gjerne kan tilsette selv, uten stivelse!


#5

akas sa for siden:

Flott innlegg, Alynna! :blomster:


#6

Alynna sa for siden:

Tusen takk! :klem:

Har sett at det er et tema som dukker opp med jevne mellomrom :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.