Heisann! Jeg er vegetarianer, ingen kjøtt/fugl/fisk, men spiser egg/meieriprodukter. Har nå gått en uke på lavkarbo (og merker allerede at det virker:D) , men det begynner å bli ensidig å spise kun ost og egg + grønnsaker til middag. Har også kjent meg ganske slapp og "mo i knærne" de siste to dagene. Forslag til noe jeg kan booste energien med?
På forhånd takk :)
Jeg var vegetarianer i flere år før jeg ble diagnostisert med Diabetes i januar 2011.. Og jeg klarte desverre ikke fortsette som vegetarianer etterpå. Det ble rett og slett for vanskelig å skulle holde blodsukkeret lavt nok, samtidig som maten ikke skulle inneholde fisk, kjøtt eller mye karbohydrater. Men, jeg vet at noen klarer det, altså. Om du googler Low Carb Vegetarian tror jeg du får opp noen blogger o.l. :)
Jeg er ikke vegetarianer, men spiser lite kjøtt pga studentøkonomi. Såeh... jeg bare slenger inn en liste med ting jeg handler som pleier å gjøre meg mett:
avokado
bringebær
nøtter
frø (til knekkebrød)
kokosfløte/melk
sjampinjong
tomater
90% Lindt sjokolade
krydder!
sellerirot (stek de godt i smør, og du vil aldri savne potet igjen)
...ja, også egg, ost, yoghurt, creme fraiche, kremost og alt det der. :P
Kan jo også foreslå mer kreativ bruk av egg: baking (muffins, oopsie rolls, brød) og smoothier
Jeg har spist ganske streng lavkarbo i et halvår nå, og har ingen problemer med det. Hvis du spiser belgfrukter er det jo enda lettere å holde kostholdet variert. Jeg spiser faktisk MYE mer variert nå enn jeg gjorde på høykarbo..
Ting jeg ofte spiser istedet for mellommåltider og brødmåltider er:
Middagsrester fra dagen før
Suppe (lager mange liter suppe og flere forskjellige samtidig, og fryser ned i porsjoner)
Salat
Cottage cheese med fløte og kanel/bær
Nøtter/frø
Kokte egg med majones
Lavkarbobrød med ost eller eggesalat
Grønnsaker med creme fraiche-dip
Ostechips
Eggerøre
Middag er ofte:
Blomkål i karri-, tikka masala- eller ostesaus
Brokkoli/blomkålgrateng
Omelett med spinat, hvitløk og fetaost
Quorn-fileter med ovnsgrillede grønnsaker og god saus
Pizza med fetaost, oliven, basilikum og soltørket tomat
Taco (hjemmelagde wraps, Quorn-kjøttdeig, og tacokrydder uten sukker)
Lasagne (masse grønnsaker og quorn-kjøttdeig, og squash istedet for pastaplater)
Grønnsakgrateng med hva enn jeg har i kjøleskapet som holder på å bli dårlig
Vegetarpølser, burgere og annen junkfood en gang iblant
Du er ikke alene om å føle deg slapp i begynnelsen før kroppen har vent seg til å forbrenne mye fett. For variasjonens skyld tenker jeg på tofu, mandelsmør, tahini, chana dal som har lavets GI av alle bønner, ost av geit, mozarella (ost av bøffelmelk), rista sesamfrø, rista nøtter, rista chana dal, rista soyabønner. Det finnes kjøtterstatninger på store matforretninger. For energi: nok grønnsaker og fett, evnt spirulina. B 12 tilskudd og jerntilskudd kan det hende du trenger. Jeg ble tappet for b12 da jeg var veggis og fikk dermed blodmangel (slapp).
Sjekk prisen på lerøys seifilet på 625 g, eller få den her: 16.90! Det gir 4 megastore fiskekaker om du blander inn 2 egg fra first price (billigste egg). På rema har de billig torsk og laksefileter (med skinn). Jeg synes ikke kyllingfiletene fra first price er dyre, særlig ikke de i frysedisken på 2 kg. Tunfisk er også billig.
Lurer forestn også på om det er vanlig å få rar smak i munnen? :O Evt kommer det til å gi seg? Tør ikke tygge tyggis heller, for der er det vel mye karbo?
Det er vanlig når man er i ketose, ja! Dårlig ånde og rar smak i munnen er ganske sikre tegn på at kroppen forbrenner fett. Hvis du vil unngå det må du spise mer karbohydrater.
Wee! Ketose <3 Da står jeg ut med ånden enda ei stund ;) Spørs om kjæresten blir så fornøyd da :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.