Jeg begynte i dag på spisdegslank-mat. Brød og ferdirgretter som tilsammen ikke skal overstige 25 karbo om dagen, og kcal skal ligge på 1100-1300 pr dag (noe sånt). Man kan velge forkjellige menyer eller enkeltproduktrer. Og jeg har kjøpt for en uke i første omgang. I følge menyen min skal man spise to brøskiver til frokost og to til lunsj, i tillegg til middagen og noe kos (evt brød) til kvelds.
Problemet mitt er at jeg blir mett etter en halv brødskive... og klarte såvidt å spise en hel brødskive til frokost. Da er jeg redd det blir for lite kcal i løpet av dagen, når utgangspunktet allerede er så lite (1100-1300).
Men jeg tenker, man kan vel spise NOE annet??? Med skikkelig lite karbo... eller null karbo (hva da f.eks?).
Eller bør jeg heller spise flere måltider, 1/2 til 1 brødskive hver gang og heller spise oftere enn bare frokost, lunsj, middag og kvelds? Slankeeffekten ødelegges vel ikke om man spiser ofte, men lik mengde tilsammen i løpet av dagen?
Jeg finner ikke noe telefonnummer på nettsidene til de som selger denne maten, så jeg kan ikke ringe ringe for å spørre heller... Regner med det er en del her inne som er mer bevandret enn meg i dette gamet, og som kan fortelle meg noe om dette.
Jeg brukte spisdegslank i noen uker da jeg la om kostholdet, og spiste feks et grillet kyllinglår istedet for brødet deres, iblant. Kan ikke se noen grunn til at det skulle spolere opplegget, i alle fall ikke så lenge man velger en sånn "nullkarbo"-vare. :cool:
Ok:) Men da er det vel egentlig ikke så strengt som de skriver på nettsiden sin. Blir jo litt engstelig når de skriver at dietten må følges til punkt og prikke for å ha effekt.
Og så var det dette med å fordele maten utover flere måltider om dagen...? :confused:Siden jeg klarer bare 1/2 til 1 skive om gangen, blir jeg fort sulten igjen. Sultfølelsen skal visst forsvinne etter noe dager i følge filosofien. I dag måtte jeg spise en halv skive nå og en halv skive da, håper det ikke spolerer opplegget :eek:
.
PS! Middagen i dag var veldig grei (meksikansk gryte).
De skriver nok at man skal følge dietten til punkt og prikke for ellers er det nok mange som skeier ut og tror at det ikke er så nøye om man tar litt.
Karbohydratene er jo det viktigste og så lenge du ikke inntar noe særlig mer enn de 25 g (ihvertfall i begynnelsen) burde det ikke være noe problem. Jeg bruker selv en del friske grønnsaker og salat i tillegg til rettene. Det gir litt ekstra kh, men ikke mye.
Bør ikke ha noe å si om du fordeler maten utover hele dagen. Mange liker å spise f.eks to store måltider til dagens mens andre fordeler det mer. I min første omgang SDS, spiste jeg 5-6 små måltider fordelt utover dagen og det passa meg utmerket. Nå går jeg på den brøddietten men prøver å fordele det til 6 ganger i løpet av dagen. Jeg har av ulike grunner blitt anbefalt å spise 6-8 små måltidet i løpet av dagen, så da prøver jeg det.
Regner med at de skriver at maten skal fordeles på 4 måltid for det er det man er vandt til i "normalt" kosthold, samt at mange trenger struktur og detaljert "bruksanvisning" for å få dette til. Ikke alle klarer å tenke selv eller strukturere seg selv :D Det er jo også viktig å få i seg nok mat men det skal jo heller ikke bli for mye. På brøddietten ligger jeg på ca 15-1800 kcal daglig, litt etter pålegg og avhengig om jeg skal/har trent.
Et lite tips: Hvert brød skal gi ti skiver, det betyr at et brød skal vare 2 1/2 dag (4 skiver til dagen, ca 160 g). Jeg skjærer så tynne skiver jeg kan og får 6 skiver som jeg fordeler på 3-4 måltider +middag og snacks.
Prøv du bare å fordel maten det skal ikke ha noe å si, men pass bare på at du får i deg nok mat så ikke kroppen streiker. Lykke til :)
P.S: Har du prøvd pizzaen? Den kan anbefales og man blir så deilig mett av bare et lite stykke og det smaker som skikkelig pizza.
Bra, da prøver jeg å fordele maten litt mer utover :) Og det med tynnere brødskiver var jo lurt, litt lettere å spise (men da blir det vel desto mer pålegg, når det blir flere brødsiver?).
Jeg har kjøpt en pizza, jeg og sambo tenkte å spise den fredag og lørdag. Godt å høre at den smakte bra!
Og desserten i går var også nydelig! En slags cappuchino krem. Nam-nam :p
I går var jeg forresten i byen, og ble sulten. I tillegg til den ene brødskiva med salami, var jeg innom salatbaren i en dagligvare og plukket med agurkbiter og litt revet ost. Godt det også!:p
Synes det er spennende dette med SpisDegSlank-maten. Gleder meg til å se om jeg går ned i vekt. Håper det. Og håper det går fort.
For meg var spisdegslank en veldig fin start på et langvarig ketogent kosthold, i alle fall, siden det lot meg gå gjennom kroppsendringene i starten uten å samtidig måtte bruke energi (jeg har ME) på å finne ut av og lage mat selv. Da kroppen først var "riktig konfigurert" var det bare gledelig å ta over selv med oppskrifter og matlaging. :)
Jeg forstår godt at spisdegslank sier at man må følge menyen til punkt og prikke, for dessverre er det mange som blir litt "forelska" i lavkarbo, uten å gidde å sette seg inn i hva det handler om. Jeg sier ikke at dette gjelder trådstarter altså - men jeg vet mange er sånn. En kollega av meg fant for eksempel ut at hun ville prøve spisdegslank, og hun tror jo virkelig at hun spiser sunt til hverdags. Hun sier ofte "jeg liker ikke søtt, jeg får nesten aldri i meg sukker" - og så har hun alltid et eller annet, smågodt eller liknende, stående på pulten som hun spiser av. I tillegg til å drikke en sukkercola nesten hver dag... Slike mennesker trenger å vite at de ikke kan spise NOE ANNET enn menyen. For de som forstår lavkarbo kan jeg aldri tro at det gjør noe å variere litt :)
Hei! Gå inn på siden til spisdegslank.no,
Der skal du finne en e-mailadresse. Dem har basert seg på
kun e-mail besvares. Sjefen sjøl sitter ofte å besvarer hendvendelser.
Du kan jo velge pålegg selv til skivene dine. SKjær skikkelig tynne skiver og bruk godt med pålegg på. Noe protein (feks kjøttpålegg) og litt fett i form av smør eller kanskje litt majones. Evt makrell i tomat.
Jeg ville ikke bekymret meg så veldig mye når det gjelder brødinntaket, pass bare på at du spiser noe annet istedet som feks ekstra mye pålegg :) Du kan spise deg et par kokte egg istedet, eller en liten omelett med skinke og ost, så lenge det er lavkarbo.
Fordel maten utover dagen om det er vanskelig å få i seg alt. Vet ikke om du har spist veldig lite mat før, men det er viktig og spise slik at kroppen får den næringen den trenger!
For min del ble det lettere når jeg kuttet ut brødet i spisdegslank og bare spiste "måltider" som var enten kalde eller varme. Lettere å få i seg også, hadde bare et brødmåltid til frokost eller lunsj, alt ettersom.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.