Ved en tilfeldighet, kom jeg over en blogg i dag, med oppskrift på en enkel pizzabunn :)
Jeg prøver å begrense inntaket av frø/nøtter og melkeprodukter, så denne pizzabunnen var av de bedre.
Den smakte bra, var ikke soggy og holdt fyllet godt.
2 egg
150 gr cottage cheese
75 gr revet ost
en klype salt
litt hvitløkskrydder
Blitz eggeplommene sammen med cc og hvitløkskrydder til en glass masse. Bland inn revet ost.
Stivpisk eggehvittene sammen med saltet.
Bland dette forsiktig sammen så lufter ikke går ut.
Bre utover bakepapir med slikkepott, og forstek 15 - 20 min på 180 grader.
(Jeg stekte i 20 min).
La den avkjøles før du legger på fyll og ost, og stek videre til osten er smeltet.
Jeg stekte videre på 225 grader i 15 min.
Jeg forstekte den i 20 min, og den var ikke svampete i det hele tatt. Faktisk er dette den beste bunnen jeg har prøvd. (Har da aldri forsøkt disse som er basert på brødoppskrifter) :)
Ja, jeg synes den var veldig bra. Ikke svampete, og smakte absolutt ikke egg. Veldig glad jeg har funnet en oppskrift med så lite karbo, uten nøtter/frø/mel og såpass lite ost :D
Laget ny pizzs i dag, men i dag var fyllet veldig fuktig, og da ble bunnen bløt. God, men bløt. Fyllet i går var mye tørrere, og da holdt jeg pizzaen i hånda da jeg spiste.
Så - "tørt" fyll for de som skal teste :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.