< Tilbake til oversikten

Smaker kesam i bolledeig surt?

#1

Yrla sa for siden:

Se på denne oppskriften av Kristine Weber. Kanskje noen har testa den også? Blir det sur smak av kesam?:
BOLLER KRISTINE
1 helt egg
1 eggehvitte (piskes hvitt)
50g mandelmel
30g proteinpulver e.l)
1 dl mager kesam
40g sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
en klype salt
Bland alt det tørre, pisk eggehvitte stiv med en klype salt og sett til side. Pisk deretter hele egget med kesam, bland alt forsiktig og form rundinger på et bakepapir. Tips; bruk gjerne store muffinsformer så de ikke blir så flate. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
Jeg lagde to veldig store boller, men man kan fint lage 4 mindre og. Neste gang blir det litt mer røre og flere boller. De kan også brukes som brød/myke rundstykker om man bruker litt mindre sukrinmelis.


#2

j88 sa for siden:

Jeg har laget de flere ganger og synes de er kjempegode. Jeg merker ikke noe til noe sur smak


#3

Yrla sa for siden:

Å takk! Så bra! Så slipper jeg å tilsette fete oster. Det er nok fett i mandelmelet synes jeg. :):):)Takk for raskt svar. Love ya!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.