2 hardkokte egg 1/4 reven løk sennep (1/2 ts.) majones salt pepper
[color=darkslateblue][/color] Moses
[color=darkslateblue][/color] Tenkte at noen var lei av de tradisjonelle egge-måltidene sine...
[color=darkslateblue][/color] Takk igjen til min venninne Iris, forresten
[color=darkslateblue][/color] Smask :o marianne
:) Jeppers! Ekte amerikansk eggsalat det! I oppskrifta fra fostermoren min i USA skal det dessverre være med noen maiskorn også...men,men...hun er fra sørstatene og i ekte southern cooking skal det tydeligvis ALLTID være med mais i en eller annen form... fyttigrøss sier vi da...vi får droppe den da....:)
Moren min lager sine egne syltede agurker. Hun høvler tynneskiver med ostehøvel og lager lake av eddik+vann og natreen og legger agurkskivene oppi der. Smaker ganske godt faktisk! Gjør susen på hjemmelaga lavkarbo burger (uten brød seff!) ihvertfall! :)
Hakk eggene og løken og bland i litt majones og se om du synes det holder. Det skal jo ikke være så mye mer majones enn egg, for da kan det bare bli kvalmt. Du må nok smake deg fram...
Sånn egentlig så er jo ikke vi lavkarbo-folk noe fan av lettprodukter. Bedre med vanlig faktisk. Men i akkurat dette tilfellet med eggesalat, så har vi (familien) prøvd oss fram til den konklusjonen at lett-majones egner seg best.
Ja, okei..Er jo ikke så ille da. Så kresen som JEG er vil min eggesalat bli av Egg, Majones og kanskje noe krydder :rodme: Så, det blir jo ikke så ille karbe innhold..Hvor mye veier en "normal" posjon på brødskiva? Har jo såå lyst på eggesalat..sukk :o
Har leita litt rundt etter oppskrifter, og slik lagde jeg min eggesalat..(som smakte fantastisk!!)
6 egg
1 pk majones
ca. 4 ss seterrømme
salt og pepper etter smak (jeg knuste hele pepperkorn)
en liten dæsj Bergbys sennep(søt sennep)
2 hvitløksfedd som jeg raspet
Denne ble utrooolig god!!!!Namme..
Og neste gang skal jeg ha kyllingbiter oppi...;);)
4-6 egg (Kokes harde og deles i eggdeler to ganger.)
1 pk majones
2 dl kremfløte som piskes
skivet spekeskinke så mange som du ønsker (deles i små rektangler)
Salt og krydder etter ønske
(purre for dem som ønsker)
Dette er mormors eggesalat og den er heeelt fantastisk! Renner ikke utover og smaker himmelsk!:D
ettersom jeg har forstått, så kan det forekomme transfettsyrer i vanlig majones (har "forska" litt.) så her er en super tråd for de som vil mekke sin egen majo, jeg er i gang, og jeg lover! den du lager selv er like bra, og gjerne litt bedre! enn den i butikken: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2048&highlight=majonestr%E5den
nå til jul så kan man jo bare ta en brukt sånn skviseflaske (f.eks som det har vært majo i) og lage en ekstra stor porsjon! jeg er storkunsument av røkt laks i jula, og da er det fantastisk med sitronmajones!
og ikke minst til å ha i salater, som denne tråden viser:)
Hmmm mye å passe på skjønne jeg. Ny i dette enda men lærer hele tiden.;)
Så på boksen det er msg iden ja. Ikke sikker på hva msg er men gjør det noe om en bruker littegrann...:cool:
Kanskje best å la være, vil jo ha resultat så fort som mulig:p
Jeg elsker eggesalat og bruker da egg, purre og majones. Har lagd en stoor posjon nå som skal vare en stund, og har da regnet ut at sammenlagt karb er 34,8. jeg syns det hørtes så mye ut! Ei spiseskje med dette veier jo ganske mye (ca.50gram) så da blir plutselig måltider mitt fullt av karb??
Forstår ikke helt hva du har i egg-salaten for å få så mange karber.
Eller... du sier det er 34 karber, men det er kanskje ikke pr 100 g? Og da blir det kanskje ikke så ille i 50 g heller?
Du har sikkert funnet ut av det, siden jeg er litt sent ute med å svare :p
eggesalat:
2 egg
1/4 del hakket purre
noen skiver spekeskinke
majones
stå til dagen etterpå så smakene får satt seg.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.