< Tilbake til oversikten

hHvilke bær og frukt kan jeg bruke i gele?

#1

FrkMarge sa for siden:

Jeg skal lage ostekake med gelelokk til konfirmasjonen til min datter om 2 uker.
Siden det skal være festkake, så vil jeg gjerne pynte den skikkelig med frukt eller bær.
Men så husker jeg at noen frukter/bær har noe i seg som gjør at geleen ikke stivner men ikke hvilke:eek:

Jeg kommer til å ha veldig dårlig tid på dette da kaken må lages på lørdagen siden jeg ikke kommer meg til Telemark før lørdag sannsynligvis:(
Og derfor er jeg litt stress med tanke på å skulle velge feil og ødelegge kaka for da rekker jeg ikke lage ny:(

Jeg husker at Kiwi er tabu og at druer og jordbær er ok, men hvilke andre kan jeg bruke?
Hva med rips og blåbær fx? og bringebær?


#2

smgj sa for siden:

Rips, blåbær og bringebær er ok.
Ananas og kivi er vel de som er problematiske. Og ingefær...


#3

FrkMarge sa for siden:

Ok da er jeg vel ganske sikker her siden jeg tenkte å bruke rips (siden jeg har så mye) og eventuelt bringebær og blåbær. Men hvem har ingefær i gele???:eek:

#4

Kitsu sa for siden:

Jeg spiste ingefær-yoghurt-sorbet her om dagen, så hvem vet? :P


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.