< Tilbake til oversikten

Snart rabarbratid!

#1

Yrla sa for siden:

Jeg vil spise rabarbra og stikke den i en kopp med sukrin, og jeg vil lage dette syltetøyet:
500 g rabarbra
1 grapefrukt
375 g sukrin (om du vil spare på den dyre sukrinen og heller bruke stevia kan du utelate 1 dl sukrin og erstatte den med 1 ts hvit stevia).

Finhakk rabarbrane og legg lagvis med sukrinen i en kjele.
Vask grapefruktskallet godt, del grapefrukten og skvis ut innholdet. Skjær skallet opp i fine strimler men ikke ta med det hvite, og ha i kjelen. Kok i 20 min, rør av og til. Skum av og ha i tette glass. Avkjøles. Inspirasjon herfra:www.aperitif.no/content/view/full/242270


#2

Isyng sa for siden:

Skreller dere rabarbraen først? eller bare deler den opp uten skrelling?


#3

smgj sa for siden:

Kommer an på hvor tre-en (traaktig/utvokst) den er i utgangspunktet. Er den ikke grov i stilken og skallet på stilken mørt ser jeg ingen grunn til å skrelle.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.