< Tilbake til oversikten

Potetskall, ja takk!

#1

Yrla sa for siden:

Det er i skallet godsakene sitter, antioksydantene, altså. Så hvorfor ikke bare spise skallet og la resten av familien få poteten? Det finnes en blå potet. Dere vet sikkert at vi bør innta mat med alle farger, og at blå er det ikke så mange av. Så hva med blått potetskall?www.kk.no/853105/derfor-bor-du-spise-blaa-poteter
Har prøvd å finne ut hvor mye karbohydrater det er i selve skallet men det er visst lite interesse for sånt sært noe. Men det er vel der fiberet er?

Epleskall, det hvite innenfor bananskallet, appelsinskall m. fl. kan spises for å få i oss antioksydanter. Innenfor skallet er det mest vann og sukker.


#2

Yrla sa for siden:

Pål har skrevet om korn, at vi bør unngå det fordi korn lager stoffer for å beskytte seg som er skadelige for oss. Men poteten gjør det samme. Den inneholder solanin, tomat også, særlig den umodne, som er ren gift. no.wikipedia.org/wiki/Solanin
Dessverre er det rett under skallet det meste av giftstoffet befinner seg så kanskje ikke så lurt å spise skall av akkurat potet likevel. Men det er en god ide, synes jeg, å ta den delen av karbobomba som inneholder mest antioksydanter og utelate sukkervannet.


#3

smgj sa for siden:

Ta en rødbete i stedet. :) Generelt har bær og grønnsaker med sterke farger mest antioksidanter. Smørstekte rødbetterninger er godt tilbehør til både kjøtt og fisk.


#4

Glorfinia sa for siden:

Og bare for å nevne det, om du skal spise skallet på epler og appelsiner og sånn, så vær obs på at hvis du ikke kjøper økologisk, så er det viktig å vaske godt, det er nemlig masse sprøytemidler på slikt. Du veit det sikkert fra før, men ville nevne det. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.