Pal sa for siden:
Jeg fant tilfeldig denne, kanskje det hadde vært en ide for 17 mai
Lavkarbo Kvæfjordkake til 17. Mai!
Kvæfjordkake, eller Verdens beste – er en nydelig (himmelsk!) kake. Her får du en lavkarbo variant slik at du kan storkose deg med Norges nasjonalkake selv om du går på lavkarbo eller har diabetes. Perfekt til konfirmasjonen eller 17.Mai!
Kaken består av kakebunnen (sukkerbunn uten hvetemel og sukker + marengslokk) og krem (vaniljekrem+krem) – Akkurat som orginalen gjør.. Du får to alternativer til krem, en med vanlig fløte og en med kokosfløte. Velg den som passer din smak og diett best. Nb: Denne oppskriften inneholder melkeprodukter og egg.
Lavkarbo Sukkerbunn
12 egg
50 g sukrin eller annen søtning
200 g meierismør
150 g kokosmel
50 g mandelmel (kan byttes ut med kokosmel)
4-5 ts bakepulver
3 ts psylluim pulver/fiberhusk
1 ts pofiber eller 1/2 ts xanthan gum
*Litt fløte (kokos-og mandelmel suger til seg mye veske så bruk fløte for å justere konsistensen)
1.Del eggene. Lag eggedosis av eggeplommene og sukrin. Stivpisk hvittene.
2.Tilsett smeltet smør og mel, bakepulver og psyllium pulver. Bland godt sammen. Vend inn hvittene.
3.Fordel deigen over to former med slikkepott dyppet i litt vann.
4. Fordel marengslokket(oppskrift under) oppå sukkerbunnen.
Tips: Kaken blir ikke like høy som vanlig sukkerbunn siden man ikke bruker hvetemel, så for å få kaken veldig høy kan man dobble oppskrften og legge to bunner over hverandre(altså 2 x 2 bunner totalt).
Marengslokk (skal oppå sukkerbunnen)
4 eggehviter (spar plommene til vaniljekremen!)
4-5 ss sukrin eller litt steviadråper
4-5 dråper edikk
1-2 dl hakkede mandler
Stivpisk eggehvitene,tilsett søtning og eddik når hvittene begynner å stivne. Ha marengslokket over sukkerbunnen og dryss over hakkede mandler.
Steking
Stek midt i ovnen 180 grader ca 30-40 min. IKKE åpne døren før det er gått 30 min. Da kan marengsen falle sammen. Når kaken er ferdig stekt, skru av ovnen og lukk opp døren, la kaken stå og sette seg i ca 5 min før du tar den ut.
Vaniljekrem
1 ts ekte vaniljepulver
2 1/2 dl + 1/2 dl fløte
Steviadråper vanilje&krem (kan byttes ut med ca 50g sukrin)
4 eggeplommer
*1/2 ts jbkm eller 1/4 ts guar gum
- Ha vanilje, 2 1/2 dl fløte og stevia/sukrin i en kjele, varm opp, men ikke kok.
2. Eggeblanding: Bland sammen 1/2dl fløte og jbkm i en bolle, visp inn eggeplommene.
3. Hell litt over halvparten av den varme væsken over i eggeblandingen mens du rører godt.
4. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok opp og la småkoke i 1 min mens du rører godt med en visp.
5. Hell over i en blandingen over i en bolle og avkjøl raskt.
Krem Alternativ 1: 3 dl fløte 1 ss natreen/sukrin/stevia
Pisk kremen med søtning og bland sammen med vaniljekremen.
Krem alternativ 2: Melkefri kokoskrem Kokosmelk (ikke lettvarianten) stevia vanilje&krem (evt vaniljepulver og natreen) - La kokosmelken stå i kjøleskapet til den skiller seg. Det blir da et tykt kokosfett/masse lag på toppen og vann i bunnen. 2.Ha kun den tykke massen i en kald bolle, tilsett stevia og visp sammen med miksmaster til kremkonsistens. Blir kremen for tykk kan du spe den ut med litt av koskosvannet,men steviadråpene bruker å gjøre susen. 3. Bland sammen med vaniljekremen.
Siste steg: sett sammen kaken.
Du skal nå ha 2 ferdige kaker. Du kan godt la bunnene avkjøles over natten. Legg bunn 1 på et fint fat. Fyll med vaniljekremen. Legg bunn 2 over.
Oppbevar kaken i kjøleskap. Kaken er minst like god i flere dager etter laging, men maregnsen vil kunne falle noe sammen. Håper det smaker