Jeg har Atopisk eksem. Til tider direkte plagsomt. Får på låbbege og venstre hånd. Akkurat nu blomstrer eksemen.
Er det noen som har noe bra kostforslag som kan forbedre eksemen min?
Av fett jeg får i meg: Rapsolje, Cocosa,Smør samt naturlig fett fra kjøtt og egg. Jeg drikker tran hver dag.
Er det noe betennelsesdempende jeg burde få i meg gjennom kosten?
Omega 3 skjønner jeg, og at 6 og 9 er noe man skal være mer forsiktig med.
Jeg har óg atopisk eksem, og kan ikke si at inntak av mat el. tilskudd spiller noen rolle når det kommer til utbrudd. Den ENE tingen jeg har funnet som hjelper er lysterapi. I mine nogen-og-tyve år har jeg vært eksemfri i, vell, kanskje et år, og det var etter en runde med behandling på Haukeland.
Men kan jo helt klart variere fra person til person, og om noen har noen gode tips, så tar jeg óg i mot. :P
Jeg har også atopisk eksem, og har vært sykemeldt pga harde utbrudd. Lysbehandlig er overhodet ikke effektivt for meg. Har eksem på hele kroppen, men spesielt utsatt i ansikt og på hender. Dette virker for meg:
Ikke bruk såper hvis jeg ikke må, bruk andre vaskeprodukter.
Sjekk at alle kremer og såper ikke inneholder lanolin eller parafin- det er gift for meg.
Bruk gode naturlige fuktighetsgivende kremer hver dag for å holde huden myk.
Har kontakteksem, reagerer bl a på latex, så jeg har egne latexfrie hansker på jobb.
Sørger for å få i meg omega 3 fra fisk, tåler nøtter dårlig, og kaster opp av Udos choise, men vet at andre har god effekt av dette.
Unngår hvete og sukker, sitrus, nøtter, endel skalldyr og for mye kaffe.
Kler meg i klær som lar huden puste
Unngår nikkel.
Dusjer med en gang jeg har svettet, reagerer på egen svette (utrolig, sant?)
Spiser spirulina, ingefær, hvitløk, bær og andre antioksidanter.
Takker Synsegulla, meget omfattende liste.
Enn så lenge er lanolin som i Glycinello noe av det som fungerer.
Jeg reagerer også på egen svette.
Å la vær å dusje en dag, er å be om bråk.
Fet fisk og tran ser ut til å ha en viss effekt hos meg også.
Hva er Spirulina?
Spiser du rå ingefær, og hvor mye snakker vi om?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.